Sport

Elrajtolt az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

Elrajtolt az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

2011. március 8., kedd
Elrajtolt az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. 2011-től névadó szponzorként segíti a hazánkban 30 éves hagyománnyal rendelkező Ötpróba elnevezésű szabadidősport eseménysorozatot, amely a futás, gyaloglás, kerékpározás, úszás és triatlon különféle távokon történő teljesítésére buzdít. Az EDF DÉMÁSZ Ötpróbát 2011. március 1. és 2012. augusztus 31. között rendezik meg Budapesten és 18 magyarországi nagyvárosban - köztük Szegeden is -, havonta legkevesebb 20-20 szabadidősport rendezvénnyel.

A sportrendezvény-sorozaton legjobban teljesítők között a 2012-es londoni olimpiára szóló belépőjegyeket sorsolnak ki. Az iskolák közötti verseny keretén belül a legtöbb pontot elérő iskolák között értékes sportszer csomagok találnak gazdára. Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 nyitóeseményén, március 5-én, Szegeden, a zord, hideg időjárás ellenére közel 300 próbázó nevezett a gyalogos teljesítmény túrára, akik közül 110-en a 22 km-es nagypróbán álltak rajthoz. A nyitó hétvégén Pécsett és Gyöngyösön is indulhattak a sportra vágyók, a három helyszínen összesen 1600 próbázó indult el. A versenyek során az eddig megszokott papír alapú próbakönyv helyett a szervezők jövőbarát megoldásként elektronikus próbakönyvet biztosítanak minden résztvevőnek, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelemhez. A szintidőn belüli teljesítés után az elektronikus próbakönyvekbe jóváírásra került pontszámok a versenyek után különféle ajándékokra is beválthatóak. „Az EDF DÉMÁSZ célja, hogy az ország egész területén rendszeresen, folyamatosan, sportszakmailag egymásra épülő formában legyen biztosított a sportolási lehetőség nemcsak az élsportolók, hanem mindenki, így a szabadidő sportolók és az iskolai tanulók számára egyaránt. A közel másfél éves rendezvénysorozat alatt kiemelt figyelem övezi a fogyatékos sportolók részvételének biztosítását is, akiknek részvételi lehetősége a Magyar Paraolimpiai Bizottsággal és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségével együttműködésével került kialakításra” – mondta el

Lehóczki Gábor

, az EDF DÉMÁSZ pénzügyi igazgatója, aki maga is teljesítette az első két próbát. További aktuális információ a

www.otproba.hu

honlapon érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.