Gasztro

Déli Szó Receptbajnok-verseny: Böjtmás havában járva

Déli Szó Receptbajnok-verseny: Böjtmás havában járva

2011. március 7., hétfő
Déli Szó Receptbajnok-verseny: Böjtmás havában járva

Díjazzuk a legjobbakat!

Szeret Ön is sütni-főzni? Tud egy jó receptet, és szívesen megosztaná másokkal? Legyen Ön is receptbajnokaink egyike!

Régebben a böjti fegyelem – így a húsvét előtti nagyböjté is – igen szigorú volt. Tilos volt a bál, a mulatság, sőt a lakodalom is. A lányok fekete vagy sötétebb, kevésbé díszített, egyszerűbb ruhákat hordtak. A böjti napokon csak kenyeret, sót, halat és növényi eredetű ételeket ettek, azt is csak napi egyszer. A böjt szervezetünk számára egészséges, azon kívül egyáltalán nem „büntetés”; gondoljunk csak egy zöldségesen gazdag erőlevesre, vagy egy pikáns halételre. Bizonyítsák be Önök is receptjeikkel, hogy finomságokkal nem is olyan nehéz betartani a 40 napos böjtidőszakot. A receptbeküldők ebben a hónapban kategóriák nélkül versenyezhetnek. A legötletesebb és ízesebb receptek beküldői között értékes szakácskönyveket osztunk ki. A pályázatokat pontos név, lakcím, telefonszám feltüntetésével a recept@szegedma.hu email címre vagy postai úton a Déli Szó magazin szerkesztőségéhez lehet beküldeni, az alábbi címre: 6725 Szeged, Szentháromság u. 77. Beküldési határidő: 2011. március 14. (hétfő, este 24 óráig). Eredményhirdetés: 2011. március 18.

A receptverseny szabályai:

1) A pályázatra olyan saját receptekkel lehet jelentkezni, amelyek elkészítése a hónap témájához kötődik. 2) Egy beküldő több recepttel is nevezhet, és akár minden kategóriában. Ez által növelheti esélyét az ajándékok elnyeréséhez. 3) A recepteket a következő módon kell beküldeni: pontos hozzávalók megadása, az elkészítés menetének részletes ismertetése, hőfokok. 4) A receptek a pályázat lezárását követően bekerülnek Szerkesztőségünk nagy recepttárába, ahonnan gourmand munkatársaink kiválasztják a nyerteseket. A legjobb receptek ezután felkerülnek a SZEGEDma.hu internetes hírportál A hét receptje menüpontjába. 5) A nyerteseket postai úton, illetve telefonon értesítjük, valamint nevüket a

www.szegedma.hu

oldalon A hét receptje menüpontban lehet megtekinteni. 6) A pályázók nevezéskor elfogadják, hogy a beküldött recepteket a Déli Szó magazin, és a SZEGEDma.hu a továbbiakban saját tartalmaként kezeli, és azok szerzői jogait a beküldőtől független módon gyakorolja. Szerkesztőségünk ugyanakkor semmilyen felelősséget nem vállal a receptek származásáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.