Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: erősebb volt az Olaj a Szedeáknál + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Magabiztosan győzött a listavezető Szolnoki Olaj a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák ellen a kedd esti edzőmérkőzésen. A találkozó első félidejében indiszponáltan játszottak a hazaiak, a szünetet követően már felvették a versenyt a bajnokság legnagyobb favoritjával. Kiss Zsolt sajnálatos sérülése viszont komoly aggodalomra ad okot…

Mindkét együttes tartalékosan lépett pályára: hazai oldalon Drahos és Simándi betegség, a látogatóknál Trepák, Fodor M. és Vesztergom sérülés miatt hiányzott. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az első negyed végén meglépett a Szolnok, s a második felvonás elején egy 17-0-s rohanással gyakorlatilag el is döntötte a derbi sorsát. Dukicsék ekkor öt percig nem tudtak a gyűrűbe találni, Rubin törte meg végül a kosárcsendet. Összességében azonban sajnos az egész első félidőről az volt elmondható, hogy míg a bajnokság éllovasa motiváltan, agresszívan, pontosan kosárlabdázott (s helyzetéből adódóan szinte végig legerősebb ötösét tartotta fönn), addig a Szedeák indiszponáltan játszott, sok labdát szórtak el, s rengeteg dobást rontottak a fiúk.

A szünetben Fodor Péter vezetőedző alapos fejmosásban részesítette a társaságot, s használtak is az intelmek. A második félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a különbség nem is nőtt tovább. Sokkal összeszedettebb Szegedet láthattak ekkor a nézők, egyes időszakokban látványos megoldásokra is futotta Tanácsék erejéből, végre megvolt a ritmusa a védekezésnek és a támadásnak is. Az Olaj azonban ezzel együtt is simán győzött, s bizonyította, nem véletlenül nyert három mérkőzést EuroChallange-csoportjában, s nem véletlenül tartják a honi bajnokság első számú esélyesének.

A krónikához tartozik, hogy Kiss Zsolt a második félidőben egy támadás során sajnálatos térdsérülést szenvedett, ami komoly aggodalomra ad okot. Koltit szerdán reggel vizsgálják ki, az eredményről természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a pontvadászatban javíthat: szombaton 18 órától a tavalyi aranyérmes Zalaegerszeg otthonában szerepel az újonc.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 74-103 (20-28, 14-35, 25-22, 15-18). Szeged, 250 néző, vezette: Varga Z., Vadász Cs.
Szedeák: Vida 4, Rubin 14, Kiss Zs. 7/3, Dukics 12/6, McKenzie 18. Csere: Molnár M. 4, Tanács 10, Nyilas 5/3. Vezetőedző: Fodor Péter.
Szolnok: Trotter 13, Horváth Á. 26/12, Budimir 11/3, Clark 7, Báder 27. Csere: Szabó P. 17/6, Grebenár 2, Nagy B., Mándoki. Vezetőedző: Pór Péter.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál