Gasztro

Variációk virslire

Variációk virslire

2010. december 31., péntek
Variációk virslire

Az év utolsó receptjeiként virslis ételeket ajánlunk olvasóinknak. Finom virslis tekercs, egészséges kelbimbós virsli, vagy egy könnyed virsli saláta, hogy ízletesebb legyen a szilvesztereste.

Virslis tekercs

Hozzávalók:

60 dkg liszt 25 dkg margarin 2 dl tejföl 25 dkg margarin 1 kávéskanál só 2 dkg élesztő 0,5 dl tej 25 dkg reszelt sajt 5-6 pár virsli Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a sót, a margarint, a túrót, a tejfölt, a tojásokat, a sajt felét, és gyúrjuk össze. Meleg helyen pihentessük, amíg duplájára nem nő. Ezután nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm-es széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsliket. A tekercseket tegyük kikent tepsibe, tetejét szórjuk meg sajttal és 200 fokon pirítsuk szép arany barnára.

Virslis kelbimbó

Hozzávalók:

80 dkg kelbimbó 2 pár virsli 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg vöröshagyma 10 dkg bacon szalonna 3 dl tejföl 3 tojás 3 dkg vaj bors, só

Sós vízben félpuhára főzzük meg a kelbimbót, majd szűrjük le. Vágjuk kockára a szalonnát, olvasszuk ki a zsírját, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kelbimbót, ízesítsük sóval és borssal. A tojást meg a tejfölt keverjük össze, enyhén sózzuk meg, és adjuk hozzá a kihűlt kelbimbóhoz. Vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük bele a kelbimbó felét és a felkarikázott virslit. Szórjuk meg az apróra vágott bacon szalonnával. Rakjuk rá a kelbimbó másik felét. Közepes hőmérsékletű sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

Almás virsli saláta

Hozzávalók:

4 db alma 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 2 nagy ecetes uborka ecet/ só/ bors/ szacharin Vágjuk karikára az uborkát, a hagymát és a virslit, az almát kockázzuk fel. Az ecetet, a sót az olajat és a borsot keverjük össze, majd adjuk hozzá a szacharint. Öntsük rá a feldarabolt alapanyagokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.