Közélet

Inflációval megegyező díjemelések Szegeden

Inflációval megegyező díjemelések Szegeden

2010. december 10., péntek
Inflációval megegyező díjemelések Szegeden

Az inflációval megegyező, 4,7 százalékos mértékben emelkednek az önkormányzati hatáskörbe tartozó közüzemi és szolgáltatási díjak Szegeden, ez alól csupán a köztemetés kivétel, ahol 15-17 százalékos áremelkedés lesz – döntött Tisza-parti város közgyűlése pénteken.

Kalmár Ferenc

(Fidesz-KDNP) városüzemeltetési tanácsnok a vitában elmondta, frakciója kizárólag az inflációval megegyező áremeléseket tud támogatni, mivel a gazdasági válság miatt az emberek teherbíró képességük határára értek. A közgyűlési döntés alapján az ivóvíz-szolgáltatás normál havi alapdíja 800 forint lesz, egy köbméter ivóvíz 190 forint, egy köbméter szennyvíz elvezetése 445 forintba kerül majd. A szegedi buszokon, villamosokon, trolikon utazóknak az elővételben váltott menetjegyért 280 forintot kell fizetniük jövőre, a tanuló és nyugdíjas havi bérlet 2850, a teljes árú bérlet 6200 forint lesz.

Haág Zalán

(Fidesz-KDNP) képviselő indítványa alapján valamennyi gyermekgondozási segélyben vagy gyermeknevelési támogatásban részesülő szülő is kedvezménnyel vásárolhat bérletet. A parkolás díjai is átlagosan 4,7 százalékkal emelkednek, a belvárosban az egyórás parkolójegy 400 forintba kerül 2011-ben, a minden övezetre érvényes havi parkolóbérlet 24.860, az éves 231 ezer forint lesz. Szociális lakbérként a lakások elhelyezkedésétől és komfortfokozatától függően négyzetméterenként 84 és 309 forint között kell fizetni Szegeden 2011-ben. Az adórendelet módosítása alapján az idegenforgalmi adó éjszakánként és személyenként 380 forintról 410 forintra emelkedik. A vállalkozások által fizetendő építményadó négyzetméterenként 1050 forintról 1200 forintra nő, a 20 négyzetméternél kisebb alapterületű ingatlannal rendelkező vállalkozások azonban mentességet kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.