Közélet

Éjféltől Magyarország az EU soros elnöke

Éjféltől Magyarország az EU soros elnöke

2010. december 31., péntek
Éjféltől Magyarország az EU soros elnöke

Január elsején Magyarország veszi át az unió soros elnöki tisztségét Belgiumtól - az ünnepséget a Millenáris Parkban tartják. A következő fél évben a gazdasági kérdéseken lesz a hangsúly – olvasható a hírTv honlapján.

Szilveszteri bulival veszi át Magyarország az Európai Unió soros elnökségét - a Millenáris Parkba ingyenes szilveszteri koncertekkel várják az érdeklődőket. Hazánk 2011 első felében látja el az EU-elnöki teendőket. A legtöbb konferenciának és tanácskozásnak - amelyre az unió tagországainak vezetőit várják - nem a Parlament, hanem a gödöllői Grassalkovich-kastély ad otthont. Hivatalosan január 6-án vesszük át a soros EU-elnökséget Belgiumtól - az Európai Bizottság és a magyar kormány már másnap együtt ülésezik. A következő fél évben a gazdasági kérdéseken lesz a hangsúly, de várhatóan ekkor fogadhatja el az EU a Duna-stratégiát is. A magyar elnökségi program másik kiemelt pontja a roma stratégia.

Forrás:

hirtv.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.