Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: 16 pontos Szedeák-vereség Szolnokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Az egyik legnagyobb bajnokesélyes, a Szolnoki Olaj KK otthonában lépett pályára a 13. fordulóból előrehozott meccsen a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A hazaiak érvényesítették a papírformát, s magabiztosan verték a jól küzdő Tisza-partiakat.

Férfi kosárlabda NB I/A 13. forduló:

Szolnoki Olaj KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 87-71 (23-19, 23-20, 21-21, 20-11). Szolnok, 1500 néző, vezette: Kapitány G., Márton L., Farkas G. (Várhalmi).
Szolnok: TROTTER 16, HORVÁTH Á. 16/3, BUDIMIR 13/3, CLARK 9/3, Trepák 9. Csere: Vesztergom -, Fodor M. 12/6, Grebenár 10, Szabó 2. Vezetőedző: Pór Péter.
Szeged: Drahos 2, RUBIN 14, KISS ZS. 9/9, DUKICS 16/6, McKenzie 12. Csere: Tanács 8/6, Vida 6, Molnár M. 4. Vezetőedző: Fodor Péter.

Fodor Péter: “Három és fél negyeden keresztül nagyszerűen tartottuk magunkat, csak akkor tudott picit meglógni a Szolnok, ha labdákat adtunk el. Úgy érzem, a meccs 70 százalékában megvalósítottuk, amit elterveztünk. Agresszív védekezéssel találtuk magunkat szembe, amihez jól alkalmazkodtunk, nagyrészt jól hajtottuk végre variációinkat. Várható volt, hogy a találkozó végét nem bírjuk majd úgy, mint az esélyesebb, erősebb Olaj, de mindent egybevetve megnehezítettük a dolgukat. Annak örülök, hogy alkalmanként extrákat is produkáltunk. Kis hiányérzettel azért küzdök, mert a 24 eladott labda nagyon sok, ha ezt csökkenteni tudtuk volna, mondjuk tízzel, még szorosabb lehetett volna a csata. Holnaptól a szombati, fehérvári összecsapásra készülünk. Próbáljuk minél jobban kielemezni az Albacompot, illetve azon dolgozunk majd, hogy minimalizáljuk rontásaink számát.”

A nem különösebben magas színvonalú összecsapáson az egységesebb, jobb erőkből álló, esélyesebb Szolnok megérdemelten győzött a Szedeák ellen. Az újonc Tisza-partiak a mérkőzés nagy részében egyenrangú partnerei voltak az EuroChallange-sorozat résztvevőjének, nagyszerűen küzdöttek, ám amikor nem tudtak türelmesen támadni, s belehibázgattak, akkor az Olaj kíméletlenül büntetett. A 24 eladott labda végzetesnek bizonyult! A hazaiak érvényre juttatták ugyan nagyobb tudásukat, de nem tudták végrehajtani azt a tervüket, hogy pihentessék kulcsembereiket, hiszen a hatalmasat harcoló Szeged ellen Clarknak 34, Trotternek 33, Horváth Ákosnak pedig 28 percet kellett a pályán töltenie…

Online közvetítésünk:

40. perc: Budimir zsákolásával indul az utolsó perc, majd egy Trotter-fault után Rubin a vonalon, mindkettő rossz, s a lepattanó sem a miénk… Mehet a Szolnok, se Clark, majd Budimir kísérlete is lejön a gyűrűről, Rubiné lehetne a végszó, de sajnos az ő dobása is célt téveszt, így 87-71 a vége!
39. perc: Sajnos Kiss el is szórta a labdát, Trepák büntet, 83-69. McKenzie a végén hatástalan, blokkolják megint, Szabó Péter pedig ezúttal nem ront, 85-69. A fiatal játékos tavaly az NB I/B-ben 44 pontot szórt a Szedeáknak, ez most az első kosara. Újabb időkérést követően végre Drahos is megszerzi első pontjait, kicsit későn, 85-71.
38. perc: McKenzie nem tud betalálni, majd szabálytalankodik, Szabó Péter azonban elhibázza mindkét büntetőt. Közben ott a harmadik Kiss-hármas, bravó! 81-69! A horvát Budimir irigyelte meg a triplát, de neki nem megy ilyen jól, Kissé a pattanó.
37. perc: Drahos hármasa sem jó ezúttal, Clark viszont egy védekezési megingást kihasználva zsákolni tud, 81-66. Ismét Fodor Péter kér időt, nehogy megroppanjon együttese a végére.
36. perc: Gólcsend a pályán, Horváth távolról, Rubin közelről ront. Nem vagyunk boldogok, hogy Trotter töri meg a jeget, 79-66.
35. perc: Sem Trotter, sem – ami nekünk jobban fáj – Molnár Miklós külső dobása nem jó. Molnár és Tanács le, Dukics és Rubin vissza a végjátékra.
34. perc: Na tessék, most Fodor Márton hibázik, Tanács Attila pedig köszöni szépen, bevág egy kettest, 77-66, nem adjuk olcsón a bőrünket!
33. perc: A mi Brysonunk sem hagyja magát, parádés zsákolásával 77-64. Kezdenek figyelmetlenné válni a csapatok, sok az eladott labda itt is, ott is.
32. perc: Nebojsa elfáradt, nem jó a kísérlete, McKenzie érkezik a helyére. Vida passzát Rubin váltja gólra, bejelentkeztünk ebben a negyedben is, végre, 0-6 után, 73-62. Sajnos Grebenér és Horváth Ákos is elkapták a fonalat, 77-62. McKenzie-t Clark blokkolja, nem megy most.
31. perc: A Szeged teljes erőbedobásra készíti a Szolnokot, a hazaiak nem spórolhatnak kulcsembereikkel, ahogy remélték. Eddig dicséretes, csak a végét is bírni kell! Sajnos Fodor Márton robbant a negyed elején, javítja hibáit, 73-60.
IV. negyed:

30. perc: Horváth Ákos kipihente magát, középtávolról eredményes, 14 pontos, mint Trotter, 67-56. Vida azonban személyit harcol ki Fodor ellen, s be is dobja a büntetőket, 67-58. Jó a negyed vége, hiszen Fodor Márton veszít labdát, Rubin ezt kihasználva hétre csalja a Szegedet, 67-60.
29. perc: Trotter megint elveszíti a labdát, le is ülhet. Molnár Miklós közelről ismét tíz, 65-55. Grebenár ziccert ront, Dukics pedig egy büntetőt, de egyet bever, 65-56.
28. perc: Kisebb megkönnyebbülést jelent, hogy ők is tudnak rontani, Trotter adja el. Vida közelről szépít, 65-53.
27. perc: Fodor Péter cserékkel kísérletezik, Vida és Kiss is bent, de bent Fodor Márton hármasa is a gyűrűnkben, 65-51. Kezdenek elhúzni.
26. perc: Egyre több a hiba, Dukics, majd Molnár Miklós veszít labdát, Clark kosarával először tíz fölött, 62-51.
25. perc: Trotter és Budimir kosarainak örülnek a hazaiak, Rubin közben megint elszórt egy labdát, 60-51.
24. perc: A szusszanás után, mint az előző negyedben is, Rubin kosarának tapsolhatunk, 56-50. Ráadásul Horváth kísérlete ezúttal rossz, s Drahosé a pattanó. Horváth faultja után McKenzie áll a vonalra, most csak egy a helyén, 56-51.
23. perc: Nagy dobópárbaj kerekedik itt az elején, a védekezéssel kevésbé törődnek most a felek. Trepák kétszer, Rubin és McKenzie válaszol, majd Drahos és Rubin eladott labdáiból büntetnek, Horváth Ákos két kettesével 56-48. Figyelni kellene! Fodor Péter érzi, baj van, magához inti tanítványait. Sajnos 10 eladott labdánál járunk, kezd ez sok lenni.
22. perc: Szerencsére a támadást elrontották a szolnokiak, nem sokkal később McKenzie viszont faulttal együtt dob egy duplát, majd jó a büntető is, 48-42. Sőt, Horváth Ákos rontását követően Clark szabálytalankodik Rubinnal szemben, s másik amerikainknak sem remeg a keze, 48-44.
21. perc: A triplákat 50 százalékkal dobtuk az első félidőben, a kétpontosok terén viszont csak 33 százalék ez az arány, 21 kísérletből 7 ment jó helyre. Ezen a mutatón azért javítani kellene, Rubin, McKenzie és Tanács tehet sokat ezért. Trotter büntetőivel indult a harmadik felvonás, beverte mindkettőt, majd hozhatja a labdát a Szolnok. Ez a bírói döntés nem jött jól!
III. negyed

Szünet: 46-39-re vezet a Szolnoki Olaj, eddigi teljesítményére büszke lehet a Szedeák. A hazai gárda gyakorlatilag csak Báder Mártont nélkülözi, tehát nem veszi félvállról a meccset. A vendégek igyekeznek türelmesen járatni a labdát, s feltörni a remek szolnoki védekezést. Mikor okosan végigadogatják a labdát Vidáék, akkor sikerül is megtalálni a dobóhelyzetet, s kosarakat szerezni közelről, illetve – hatot – kintről. Az első húsz perc biztató, várjuk a jó folytatást!
Legeredményesebbek: Trotter 10, Budimir 9/3, Horváth Á. 8/3, illetve Dukics 15/6, Kiss Zs. és Tanács 6/6.
Faultproblémái leghamarabb legjobbunknak, Dukicsnak lehetnek, a szerb játékos három személyi hibánál tart. Nagy érvágást jelentene, ha megkapná a negyediket. A vendéglátóknál még senki sem érte el a hármat.

20. perc: Trotter kosarával zárul a félidő. Fodor Péter reklamál, technikait kap, 46-39. Itt a nagyszünet, de két hazai büntetővel kezdődik majd a harmadik negyed a technikai miatt. Fodor mester egy Rubin elleni faultot kért számon a síposokon, majd egy szolnoki lépéshibát, ezt már nem tűrhették a bírók.
19. perc: Folytatódik kettejük párbaja, ezúttal a mi amerikaink köszön be, 44-39. Horváth Ákos most nem talál be kintről, majd Trepák blokkolja a kicsit önzőző Rubint.
18. perc: Úgy tűnik, használtak a tanácsok, Janou Rubinnak biztos, szép egyéni akciója után 42-37-re közelítünk. Korán örültünk, Rubin elad egy labdát, Trotter nem kegyelmez honfitársának, 44-37.
17. perc: Néhány támadást elkapkodtunk, s az idegenlégiósok, Trotter és Budimir kosaraival kezd megint elhúzni a hazai csapat, 42-35. Időt kell kérnie Fodor Péternek.
16. perc: Sajnos az Olaj is elkezdett betalálni kintről, Budimir volt a tettes most, Dukics közben már 14 pontos egy újabb duplával, 38-32. Sőt, közben 15. pontját is megszerzi, de egy büntetőt elront, amit sajnálhatunk, 38-33.
15. perc: Dukics büntetőivel itt az előny, 29-30, de nem sokáig örülhetünk, mert Horváth Ákos bemutatja, miért is tartják a triplák mesterének, majd egy kettessel és büntetőkkel is keseríti életünket, 35-30.
14. perc: Nebojsa Dukics viszont egyelőre tarthatatlan, közelről dob kosarat, 10 pontos már, s feljövünk 29-28-ra. Pór Péter vissza is küldi Trepákot és Horváth Ákost.
13. perc: Grebenár Péter jól helyettesíti Báder Mártont, 6 pontnál tart, 29-24, majd Dukics válaszol közelről, 29-26. Szerencsére eddig jól tartjuk magunkat. Dicsértük Grebenárt, erre ziccert ront, de Tanács külső dobása sem jó.
12. perc: Fodor Mártoné az első kosár a második negyedben, a szegedi vezetőedző fia egy triplát vágott az első felvonásban, így 5 pontnál tart. Édesapja nem örült a szép kosárnak, 25-19. Annak már annál inkább, hogy Kiss Zsolt önmaga második, csapat hatodik hármasát helyezi el a szolnoki gyűrűben. Trotter büntetőzik, majd Vida közelről eredményes, 27-24.
11. perc: 23-19-ről folytatjuk. McKenzie sajnos elrontja az első kísérletet. Ő és Dukics két faultnál tart, ebből még lehet gond. De ne legyen…
II. negyed

10. perc: Kicsit meglépett a Szolnok, de az utolsó másodpercben Tanács bever egy hármast, 23-19-cel megyünk pihenni. Öt külső dobásunk volt sikeres, ami remek teljesítmény, de sajnos a kettő-kettőket továbbra sem tudjuk védeni, mint a korábbi meccseken, így tudott eredményes lenni többször is a hazai alakulat.
8. perc: Sajnos Clark külső dobása gyűrűbe hullik, így már öttel megy az Olaj, 18-13. Mire elkeserednénk, Tanács Ati válaszol, ez az!
7. perc: Trepák Zoltán kihagyta második büntetőjét, s ebből most jól jött ki a Szolnok, hiszen visszakerült hozzájuk a labda, s Trotter kosarat szerez, 13-13. Sőt, Grebenár duplájával már ott az előny, 15-13, hiába kért időt Fodor Péter. A Szegedben a haloványan kezdő Drahost Vida váltja. Ő egyből faultot harcol ki Trotteren, a hazaiak irányítóján.
6. perc: Szenved az Olaj, Budimirt blokkolja Janou Rubin, majd McKenzie gyűjti be a lasztit. Nincs az a nagy kosáreső, rengeteg dobást rontanak a csapatok. Sajnos Dukics sem talál be, így Horváth Ákos egy közelivel közelebb csalhatja övéit, 10-11. Amerikai centerünk, McKenzie büntetői révén őrizzük az előnyt, 10-13.
5. perc. Dukics leteszi névjegyét, két triplája után 6-11-nél az 5. percben Pór Péter időt kér. Ezt követően Budimir büntetőivel zárkózik az esélyes, 8-11. Eddig remek, amit a szegediek produkálnak. Rossz hír, hogy Dukics elköveti második személyi hibáját.
3. perc: Az első két támadásunkat elrontottuk, 4-0-ra húzott el a Szolnok, mely nélkülözi a sérült Báder Mártont. Az első szegedi kosár Kissé egy hármassal. Majd McKenzie is eredményes, így 6-5 oda a 3. percben.
I. negyed

Kezdőötösök:
Szolnok: Trotter, Horváth Á., Budimir, Clark, Trepák.
Szeged: Drahos, Rubin, Kiss Zs., Dukics, McKenzie.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés. A csapatok már melegítenek.

A Szolnoki Olaj négy győzelemmel és egy vereséggel áll, míg a szegediek éppen ellenkezőleg: egy siker mellett négyszer hagyták el vesztesen a pályát. A bivalyerős szolnokiak a hétvégén Körmenden nyertek 80-70-re, míg a Szedeák tíz ponttal maradt alul hazai környezetben a Kecskeméttel szemben (84-94). Fodor Péter vezetőedző helyzetét ráadásul sérülések és betegségek nehezítik: Hájer Ádám térd-, Nyilas István derékbántalmai miatt nem állhat rendelkezésre, Tanács Attila pedig betegségből lábadozik.

Részletes beharangozó írásunkat itt olvashatják el.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál