Közélet

Hamarosan Csongrádot is elkerüli a tranzitforgalom

Hamarosan Csongrádot is elkerüli a tranzitforgalom

2010. október 29., péntek
Hamarosan Csongrádot is elkerüli a tranzitforgalom

Hamarosan Csongrád város lakói is megszabadulnak az átmenőforgalomtól, lezárult a települést elkerülő négy és fél kilométeres út építése – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-t.

A hatósági engedélyek megszerzése után várhatóan decembertől indulhat meg a forgalom az új úton. A fejlesztést az Európai Unió társfinanszírozása tette lehetővé – áll a NIF Zrt. közleményében. A Csongrád városát délről elkerülő út kivitelezése, új nyomvonalon, a 451. számú főút részeként épült meg. Az elkerülő 4,5 km hosszú, a másodrendű főút két forgalmi sávján, legfeljebb óránként 90 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Az út műszaki átadása lezárult, a Nemzeti Közlekedési Hatóság napokon belül elvégzi a helyszíni szemlét, aminek nyomán várhatóan december elejéig kiadják a forgalomba helyezési engedélyt. A beruházás során négy körforgalmú csomópontot és hét földútcsatlakozást alakítottak ki. Az elkerülő út fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróval keresztezi a Kiskunfélegyháza–Szentes vasútvonalat. Az út keresztezi a Felső-főcsatornát is, ezért a főcsatornán 195 méter hosszon mederkorrekciót végeztek. Emellett a fejlesztés során ivóvíz-, szennyvíz-, gáz- távközlési és elektromos vezetékeket kellett kiváltani, illetve védelembe helyezni. Lakossági és önkormányzati kérésre – tekintettel arra, hogy zömében mezőgazdasági művelés alatt álló területeken halad keresztül –, az elkerülő utat teljes hosszon igénybe vehetik a mezőgazdasági járművek is- áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.