Közélet

Választás 2010 - Feljelentés a kisebbségi választások kapcsán Szegeden

Választás 2010 - Feljelentés a kisebbségi választások kapcsán Szegeden

2010. szeptember 24., péntek
Választás 2010 - Feljelentés a kisebbségi választások kapcsán Szegeden

A szegedi nemzetiségek sajnálattal vették tudomásul azt az ismét bekövetkezett, a kisebbségi választások eredményét jogtalanul befolyásolni szándékozó akciót, amelynek során többen regisztráltatták magukat örménynek a városban, mint ahányan ténylegesen vannak – közölte pénteken a Szegedi Örmény Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki az ügy miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A kisebbségi választói névjegyzékbe örményként 139-en kérték felvételüket, ami a négy évvel korábbi 53-nak több mint a duplája - mondta

Kövér László

, a helyi örmény kisebbségi önkormányzat vezetője a sajtótájékoztatón. A Szegedi Örmény Kisebbségi Önkormányzat tizenkét éves működése során minden szegedi örménnyel szoros ismeretséget alakított ki, vélhetően tehát olyan emberek is kérték felvételüket az örmény választói névjegyzékbe, akik valójában nem tartoznak e kisebbséghez - mondta a szervezet elnöke. Arra, hogy ezen emberek jelentkezése szervezetten történt, az utal, hogy az utolsó pillanatokban regisztráltak tömeges jelentkezést - magyarázta. A képviselőállítás idejére kiderült, hogy egy olyan budapesti egyesület is állított jelölteket, amely soha semmilyen tevékenységet nem folytatott Szegeden. Ezek után valószínűsíthető, hogy ezzel a szervezett akcióval a jogosulatlanul regisztrálók szavazata döntheti el, kik lesznek Szegeden az örmény kisebbségi önkormányzati képviselők - mondta a kisebbségi vezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.