Közélet

Rétvári: kormánypártiakat az önkormányzatokba!

Rétvári: kormánypártiakat az önkormányzatokba!

2010. szeptember 17., péntek
Rétvári: kormánypártiakat az önkormányzatokba!

Tavasszal a változás mellett voksoltak az emberek, ahhoz azonban, hogy ennek megfeleljen az új kormány szükség van a települések szintjén is a fideszes jelöltek támogatására – fejtette ki szegedi látogatásán Rétvári Bence. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára Haág Zalán belvárosi önkormányzati képviselőjelölttel és Újszentiván fideszes polgármesterjelöltjével, Miklós Péterrel folytatott megbeszélést az ifjúságpolitikáról és a közigazgatás szintjén várható változásokról.

A tavaszi választások eredményeivel kapcsolatban Rétvári Bence államtitkár kiemelte, hogy a Fidesz és a KDNP támogatottsága nem pusztán a két párt jelöltjeibe vetett bizalmat jelzik, hanem azt is, hogy nagymértékű változásra van igény. „Ahhoz hogy ennek az igénynek meg tudjunk felelni megyei és települési szinten is a kormánnyal együttműködő önkormányzatoknak kell felállniuk októberben” – érvelt.

Rétvári

, a KDNP ifjúsági partnerszervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnökeként

Haág Zalán

Szeged belvárosi és

Miklós Péter

újszentiváni jelölt támogatására biztatott. Az államtitkár szerint a két tapasztalt fiatal politikus megfelelően tudja képviselni a kormány törekvéseit olyan területeken is, mint például az ifjúságpolitika. Haág Zalán a téma kapcsán kiemelte, hogy ifjúságpolitikai koncepcióra lenne szükség Szegeden. „Ehelyett az tapasztaljuk, hogy a két belvárosi művelődési házat a Botka-féle városvezetés bezárta, a korábbi Ifjúsági Ház pedig alig ad teret ifjúsági kezdeményezéseknek, inkább profitorientált intézményként működik” – hangsúlyozta a fideszes önkormányzati képviselőjelölt. A Szegedi Ifjúsági Kerekasztalon egyszer sem vett részt a jelenlegi városvezetés, ami Haág szerint jól tükrözi álláspontjukat, nem hallgatták meg a fiatalok problémáit. Az önkormányzati képviselőjelölt szerint azt is látni kell, hogy elvándorolnak Szegedről a fiatalok, hiszen nem találnak munkát a városban. A mindössze 38 éves átlagéletkorával Újszentiván Csongrád megye legfiatalabb települése, ahol Miklós Péter polgármesterjelölt méretteti meg magát. A KDNP-s politikus, az IKSZ megyei vezetője és országos alelnöke arról is beszámolt Rétvári Bencének, hogy az iskola léte is veszélybe került Újszentivánon, ahol már korábban megszűnt a felső tagozat. Miklós Péter szerint a bölcsőde, óvoda és iskola feltétlen szükséges egy település fejlődéséhez, illetve ahhoz, hogy ne vándoroljanak el a faluból a fiatalok. Rétvári Bence szegedi látogatása után Újszentivánon lakossági fórumon fejtette ki a kormány önkormányzatokkal és közigazgatással kapcsolatos törekvéseit, szólt a Fidesz-KDNP ifjúságpolitikájáról. Rétvári hangsúlyozta, hogy Miklós Péter rátermett polgármesterjelölt, aki hatékonyan hozzá tud járulni a kormány elképzeléseinek megvalósításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.