Közélet

Közúti környezetvédelmi ellenőrzés Budapesten és több vidéki városban

Közúti környezetvédelmi ellenőrzés Budapesten és több vidéki városban

2010. szeptember 20., hétfő
Közúti környezetvédelmi ellenőrzés Budapesten és több vidéki városban

Közúti környezetvédelmi ellenőrzést kezdett hétfőn Budapesten és több vidéki városban a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), a négynapos akció során a környezetszennyező autók tulajdonosai további vizsgálatokra, míg a rendben talált járművek gazdái kisebb ajándékra számíthatnak.

Az autósok a főváros mellett Debrecenben, Győrben és Szegeden számíthatnak ellenőrzésre szeptember 20-24 között - írta a hatóság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Az NKH akcióval mindenekelőtt a környezetvédelem fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, az ellenőrzéssel az előírások betartását szeretnék elérni, valamint a megengedettnél több káros anyagot kibocsátó járműveket akarják kiszűrni. Az ellenőrzésben résztvevők elsősorban a gépkocsik kipufogógázának szennyezőanyag tartalmát mérik, amihez - az előző év sikeres tapasztalatai alapján - egy olyan eszközt is használnak, amely haladás közben is képes a járművek károsanyag kibocsátásának vizsgálatára - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.