Közélet

Forgalomkorlátozás várható a Rókusi körúton

Forgalomkorlátozás várható a Rókusi körúton

2010. július 4., vasárnap
Forgalomkorlátozás várható a Rókusi körúton

A 2-es villamosvonal építési munkái miatt a jövő héten várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. Várhatóan keddtől péntekig a Csáky utcába egyáltalán nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról - tájékoztat Szeged Pólus Kft. közleménye.

A 2-es villamosvonal kiépítése keretében a jövő hét folyamán kerül sor a jelzőlámpák és átfeszítések tartóoszlopainak cseréjére, illetve kábelépítésre a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében. A kivitelező tájékoztatása szerint a következő forgalmi változásokra kell számítani a jövő hét folyamán. Várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. A kábelezési munkák miatt a tervek szerint július 6-tól 9-ig teljes szélességében lezárásra kerül a Csáky utca torkolata a Rókusi körút felől, ez alatt az időszak alatt a Csáky utcába nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról. A Csáky utca a Vértói út irányából a Rókusi körút melletti szervizút felől lesz megközelíthető. A munkálatok a Rókusi körút Vértói úti kereszteződésében folytatódnak majd. Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. További információk:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.