Vélemény

Legyünk szlovák nacionalisták!

Legyünk szlovák nacionalisták!

2010. június 7., hétfő
Legyünk szlovák nacionalisták!

Magyarországgal és a magyarokkal szemben nacionalistának, Ukrajnával szemben viszont nyuszinak és mamlasznak lenni – ez a szlovák nacionalisták valódi arca.

A trianoni békeszerződés 90. évfordulója alkalmából „A hálás szlovákok” nevében Jan Slota és elvtársai (Szlovák Nemzeti Párt) a következő feliratot tartalmazó emléktáblát avatták fel a magyar többségű Komáromban:

A Szlovák Köztársaság köszönetét fejezi ki a szövetséges hatalmaknak a Magyarországgal a párizsi Versailles-ban Grand Trianon kastélyban megkötött Trianoni Békeszerződésért, amely megpecsételte Magyarország széthullását, létre hozta Cseh-Szlovákiát és más államokat a hozzájuk tartozó határokkal együtt, így új arcot adott Európának. „Amikor 1920. június 4-én háromnegyed ötkor a Trianon nevet viselő szerződés alá odaírtam a nevemet, tudtam, hogy a szlovák nemzet elszámolását írom alá a volt Magyarországgal, elszámolást az elejétől a végéig nemzetem vérével, szenvedésével és nyomorúságával aláírt szerződésekért. Az ilyen elszámolás örök.”

JUDr. Štefan Osuský nagykövet, a Trianoni Békeszerződés cseh-szlovák aláírója.

Egyszerre lenni szlovák nacionalistának és Trianon rajongójának olyan földöntúli állapot lehet, amit legfeljebb csak Mulder és Scully ügynökök képesek felfogni. A szlovák nacionalistákat nem zavarja, hogy Trianonban egy Csehszlovákia nevű képződményt hoztak világra, és ráadásul az emléktáblára Štefan Osuský nagykövetet, a Trianoni Békeszerződés csehszlovák aláírójaként tüntetik fel. Ha én szlovák nacionalista lennék, Trianon nékem is gyásznap lenne, mert nemzetemet, a szlovákságot, cseh impérium alá hajtották Trianonban. Ha már történelem, akkor a két világháború közötti önálló szlovák államot könnyezném meg, ami persze most nem vállalható örökség, mert az a Szlovákia kisebb volt a mainál, államhatárai az etnikai határokat követték: Komárom nem is volt a része… Így talán érthető is, hogy a szlovák nacionalisták szíve Trianonhoz húz, de azért, ha szlovák nacionalista lennék, ez sem lenne egyértelmű. Mert ha már Trianon, akkor mi van Kárpátaljával? A szlovák nacionalisták úgy tarják ma is érvényes nemzetközi szerződésnek a trianoni békeszerződést, mintha Kárpátalja a Trianonban megszületett Csehszlovákiának nem lett volna része Podkarpatská Rus néven. Ha Trianon érvényes és kultikus a szlovákok számára, akkor a Kárpátalját a második világháború után a Szovjetuniónak (Ukrajnának) ítélő békeszerződés érvénytelen – ugyebár. Magyarországgal és a magyarokkal szemben nacionalistának, Ukrajnával szemben viszont nyuszinak és mamlasznak lenni – ez a szlovák nacionalisták valódi arca. Mikor lesz bátor Jan Slota, a szlovák nyuszó-muszó, az ukrán-magyar határ ukrán oldalán emléktáblát elhelyezni? Mikor lesznek bátrak a szlovák nacionalista nyuszkók nyíltan megsírni bánatukat Ungváron amiatt, hogy 1945-ben Podkarpatská Rus ősi csehszlovák területét elrabolták tőlük az oroszok, és bitorolják az ukránok? Segítsünk Slotáéknak, és legyünk szlovák nacionalisták! Követeljük a Szlovákia ellen elkövetett történelmi igazságtalanság orvoslását: Kárpátalja Szlovákiához csatolását. És jó szlovák nacionalistaként legyünk telhetetlenek. Követeljük a Szlovákia ellen elkövetett még nagyobb történelmi igazságtalanság orvoslását: az ősi Nagymorva Birodalom területén terpeszkedő Magyarország Szlovákiához csatolását is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.