Kultúra

A metál nagyjai élő közvetítésen Szegeden

A metál nagyjai élő közvetítésen Szegeden

2010. június 6., vasárnap
A metál nagyjai élő közvetítésen Szegeden

Az élő műholdas közvetítésnek köszönhetően az országban egyedüliként a szegedi Belvárosi mozi közönsége is láthatja a heavy metál legendás négyese, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax szófiai koncertjét június 22-én – tájékoztatta Szabó Éva Andrea, a filmszínház művészeti vezetője az MTI-t.

A négy csapat eddig soha nem lépett még együtt, egy éjszakán színpadra. Most a Sonisphere Fesztivál Turnén megteszik, Európában mindössze hét helyszínen. A szófiai koncertet ráadásul a világon mintegy nyolcszáz helyen sugározzák élő adásban, műhold segítségével, HD-minőségben. A zenekarok a nyolcvanas években váltak a metálzene meghatározó szereplőivé: világszerte lemezek millióit adták el és telt házakat vonzottak a stadionokba. A júniusi estén felelevenítik nagy hírű európai turnéikat és ezt egy "világszínpadról", különleges HD mozi-élményként mutatják be a rajongóknak. Az Amerikai Egyesült Államokban csaknem hatszáz helyen láthatják a koncertet egy időben az európai, kanadai, latin-amerikai nézőkkel. Később, felvételről sugározzák az adást Ausztráliába, Dél-Afrikába és Új-Zélandra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.