Közélet

A Hunguest is reagál a Ligetfürdő-ügyben

A Hunguest is reagál a Ligetfürdő-ügyben

2010. június 24., csütörtök
A Hunguest is reagál a Ligetfürdő-ügyben

Hüvös László, a szegedi Fidesz frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: az önkormányzat teljesen ki akar vonulni a Napfényfürdő felépítésére és működtetésére létrehozott projektcég vezetéséből, vagy az a céljuk, hogy a jövőbeni a városvezetésnek ne legyen beleszólása a döntésekbe. A párt helyi szervezetének állítása szerint a Ligetfürdő Kft. mintegy 8 milliárdos vagyonának döntő többsége az önkormányzattól és uniós forrásokból származik, ezzel szemben a kisebbségi tulajdonos Hunguest Zrt. 300 millió forintos befizetése áll. Az alábbiakban szó szerint közöljük a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatójának levelét és a Fidesz erre adott reakcióját.

„Sajnálom, hogy Gyimesi Úr és Hűvös Úr megint téves információkat juttat el a közvéleményhez. A Ligetfürdő beruházás 8 milliárd forintjából kb. 1 milliárdot adott a Önkormányzat (telek), kb. 1 milliárdot a Hunguest Hotels Zrt., 3 milliárdot az EU és 3 milliárdot az MFB biztosított hitel formájában, amelyre a Hunguest Hotels Zrt (a kisebbségi tulajdonos) adott készfizető kezességet, és kizárólag a Hunguest Hotels Zrt. adott rá kezességet, az Önkormányzat nem. Tehát kifejezetten téves és félrevezető az az állítás, hogy „döntően Önkormányzati és EU pénz van a beruházásban a kisebbségi tulajdonos 300 milliójával szemben”! Gyimesi Úrat és Hűvös Úrat nagyrabecsülöm a szegediekért érzett elkötelezettségükért, de a nyilvánosan elérhető információk elferdítésének kijavítását az általam képviselt cég érdekében meg kell tegyem. Ezúton is felajánlom, hogy minden kérdésben állok rendelkezésükre, hogy az ilyen félreértéseket elkerüljük, sajnálom, hogy ők, más párttársaikkal ellentétben az eddigi sokszori felajánlásom ellenére soha nem éltek ezzel, de annál többször állítottak tévesen dolgokat!” - írja

szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében

Hülvely István,

a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A Fidesz válasza a vezérigazgató szavaira

„A Hunguest Zrt. közleménye megerősíti a szegedi Fidesz állítását, miszerint a Leisztinger-birodalom a 8 milliárdos Ligetfürdő értékének töredékéért gyakorol teljes ellenőrzést a túlnyomórészt közpénzből megvalósult beruházás felett. Botrányos, hogy a szocialisták vezette szegedi önkormányzat 8 milliárdos közvagyon feletti ellenőrzést 3 hónappal a választások előtt, mondvacsinált indokokkal játszik át MSZP-hez köthető üzleti körnek. Ezek az események sértik a közérdeket, iskolápéldájául szolgálnak a közpénzek magánzsebbe vándorlására” - reagált a Fidesz a fenti levélre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.