Bulvár

A héten fokozatosan átadják a Rókusi csomópontot + HANG

A héten fokozatosan átadják a Rókusi csomópontot + HANG

2010. május 31., hétfő
A héten fokozatosan átadják a Rókusi csomópontot + HANG

A hétfői napon megkezdődött Rókusi csomópont átvételi folyamata. Hétfőtől minden irányban használható a kereszteződés. A jelzőlámparendszer beüzemelése a hét folyamán történik meg. Az autóbuszok már használatba vették a kereszteződést; útvonaluk és megállójuk visszakerült a régi, megszokott helyre. A tervek szerint a tranzitforgalmat június közepén engedik vissza eredeti útvonalára. A csomópont várhatóan pár hétig próbaüzemben működik. A terelőútvonalak tábláit és útburkolati jeleit fokozatosan szüntetik meg.

Hétfőn megkezdődött a Rókusi csomópontban kialakított többsávos, jelzőlámpás körforgalom átvételi folyamata. Az elmúlt napok tesztelése alapján a vezérlőprogram pontosítása, hangolása folyik. Ezek után, várhatóan e hét folyamán a jelzőlámpák is bekapcsolásra kerülnek. Ettől függetlenül már most is minden irányban használható a csomópont. Hétfőn üzemkezdettől használatba vették az autóbuszok az új Rókusi csomópontot Szegeden; útvonaluk és megállójuk visszakerült a régi megszokott helyre. A Rókus irányából közlekedő 2, 83, 83A, 78A jelű busz újból a Kossuth Lajos sugárút – Rókusi körút útvonalon jár; ismét érintve a Kisteleki utca megállóhelyet. A kiskundorozsmai 64, 75, 75Y, 78, 79, 7F jelű autóbuszok, valamint a helyközi és távolsági járatok kerülő nélkül végigmennek az Izabella híd felé a Kossuth Lajos sugárúton, és a helyi járatok eredeti rend szerint használják a Damjanich utcai megállót. A 90, 90F jelű buszok szintén a korábbi megállójukban állnak meg a SZVSE pályánál és a Kisteleki utcánál. A Cora és 90H jelű busz szintén az eredeti útvonalát és eredeti megállóit használja. A későbbiekben a buszok és villamosok közös tömegközlekedési sávon haladnak a Kossuth Lajos sugárút közepén. A műszaki átadás lezárásáig az autóbuszok egyelőre a régi megszokott útvonalukon, a Kossuth Lajos sugárút két oldalán közlekednek és állnak meg. A sávkövetést a jelzőlámpák bekapcsolása után a burkolatba épített prizmasor fogja segíteni. A csomópont jelenleg próbaüzemben működik. A Rókusi csomópont körüli terelőutak forgalmát fokozatosan(!) állítják vissza; újból mindkét irányban nyitva lesz a Szatymazi utca, a Pulz utca, a Vásárhelyi Pál utca ideiglenesen lezárt, illetve egyirányúsított szakasza.

A jelzőlámpás körforgalom valójában egy jelzőlámpás kereszteződés – körpályán. Minden be- és kilépő közlekedését a lámpa vezényli. Belépés előtt - a táblák és burkolati jelek alapján - időben kell sávot választani a haladási irány szerint. A körpályán tilos sávot váltani. A körpályán fokozottan kell figyelni a követési távolságra és a megfelelő sebességre. (Lásd térképmellékletünket és a csomópont-szimulációt a www.ujpalyan.hu oldalon.) Június közepén terelik vissza a tranzitforgalmat az eredeti útvonalára. Fokozatosan szünteti meg a kivitelező a terelőútvonalak tábláit és útburkolati jeleit. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen! Hallgassa meg a Rádió88 Susányi Tamással, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.