Írjon nekünk

Közélet

LMP: Kampánycélra használja a gyereket az önkormányzat – frissítve!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/csgat.jpg

Megjelent:

A Védegylet szegedi csoportja és a Lehet Más a Politika párt Botka László polgármester bejelentése miatt – miszerint „április 1-jétől a tanítási év végégig, azaz június 15-éig minden szegedi általános és középiskolás ingyen juthat el a hamarosan megnyíló Napfényfürdő Aquapolisba” – sajtótájékoztatót tartott hétfőn az újszegedi Liget bejáratánál, a fürdővel szemben.

Az LMP szerint a fent említett „kegyes gesztus” nem más, mint iskoláskorú gyermekek kampánycélra történő felhasználása. Málovics György, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, a dolog pikantériáját tovább fokozza, hogy a következő rövid időszakban a kampánycélra felhasznált csoport tagjai – a diákok – már jelenleg is, és hosszabb távon is nagy valószínűséggel, éppen e botrányos beruházás legnagyobb vesztesei közé tartoznak.
Ehhez a gondolathoz csatlakozva Szentistványi István, a Védegylet szegedi csoportjának tagja kifejtette:
„Védegyletünk már jóval a beruházás kezdete előtt felhívta a figyelmet, hogy a fürdőberuházás a szegediek döntő többségét jó eséllyel kifejezetten hátrányosan fogja érinteni, tekintettel arra, hogy eddig döntően közcélokat – gyermekúszás, gyógyászati célok, sport – szolgáló, viszonylagosan olcsó fürdő helyett létrejön egy wellness-, gyógy- és élményfürdő, amely elsősorban Szeged idegenforgalmi fejlesztését szolgálja. Az egyik tervező anyagában ez szerepel: ’a városiaknak a strand viszont megszűnik’.”
Azt már korábban bejelentette Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, hogy a fürdő szolgáltatásainak teljes igénybevétele négyezer forintba kerül. A szegediek elvileg bizonyos időszakokban és feltételek mellett részesülhetnek kedvezményekben. Az LMP országgyűlési képviselőjelöltjei, Bozsóné Margóczi Katalin és Málovics György úgy érveltek, hogy erre semmilyen jogszabályi garancia nincs. A szegediek „kedvezményei” a beruházó kénye-kedve és üzleti érdekei szerint alakulnak majd.
„A beruházó mostanáig többször becsapta a szegedieket. Nyilvános ígéretet tett, hogy a Ligetfürdő híd melletti 33 méteres medencéje az átalakítás alatt is üzemelni fog, és a kabinsorokat sem bántja. Ezen ígéretekből semmi nem vált valóra” – mondta Málovics György.
A tények ismeretében a Védegylet szegedi csoportja és az LMP követelik, hogy az önkormányzat – eddigi gyakorlatával szakítva – kezdjen el gondolkodni arról, hogy milyen módon biztosíthatná egyrészt a Ligetfürdő korábbi közszolgáltatásaiból a továbbiakban nem részesülők számára e szolgáltatások további fenntartását, másrészt a szegedi emberek minél szélesebb rétegei számára a helyi nyári vízi rekreáció lehetőségeit.
„Az önkormányzat kezdjen átlátható módon a helyi civilek és a lakosság bevonásával érdemi tárgyalásokat a fürdő üzemeltetőjével a szegedi fürdőhasználati lehetőségeivel kapcsolatban. Üzemeltesse tovább – az eredeti tervektől eltérően – idén nyáron is kedvezményes áron a Partfürdőt, és biztosítsa nyaranta általában is a szegediek számára a Tiszán és különösen a hagyományos szegedi tiszai strandokon a biztonságos és kellemes strandolás lehetőségeit” – fogalmazták meg követelésüket az LMP jelöltjei és a Védegylet képviselője.

A gazdasági alpolgármester reagálása

Az LMP és Védegylet szegedi csoportjának sajtótájékoztatójára Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester sajtóközleményében a következőképpen reagált:

„Elképesztő és felháborító, hogy a múlt héten a Fidesz, most pedig ‘csatolt részei’, az LMP és a Védegylet nyilatkozik úgy a Napfényfürdőről, hogy a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában.
A Partfürdő nem a Ligetfürdő tulajdona, azt az Ifjúsági Ház Kht. működteti, és az ottani, tavaly létesített tiszai szabadstrand természetesen továbbra is ingyen lesz látogatható.
Másrészről megdöbbentő, hogy a díjakról, a fürdőbelépők áráról úgy nyilatkoznak, hogy azokat nem is ismerik. Szeged város mint a Napfényfürdő Ligetfürdő Kft. 80 százalékos többségi tulajdonosa továbbra is garantálja, hogy a fürdő korábban meglévő, felújított létesítményei a régi árszinten lesznek látogathatók, míg az új medencék és élményelemek ára elmarad a hasonló létesítmények áraitól.
A szegediek számára a Napfényfürdő állandó kedvezménnyel vehető igénybe, s kedvezmény illeti meg a nyugdíjasokat és a fiatalokat is.
A belépők és a bérletek árait napokon belül megismerheti a nagyközönség” – írja Szentgyörgyi Pál.

Hallgassa meg a Málovics Györggyel készített hanganyagunkat!

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Hirdetés

Kommentek

Közélet

Pénteken zárul az „Aludj jól!” – 1Párna=1Álom jótékonysági akció

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

Óvodás gyermekek hétköznapjait tennék komfortosabbá a kezdeményezés által.

Tovább olvasom

Hírzóna

Fővárosi csapat tarolt a szegedi egyetem versenyén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

A verseny fődíja egy Cambridge-i utazás volt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Képzavar és buli a heti kínálatban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

De más témák is szerepelnek a tarsolyunkban.

Tovább olvasom

Aktuál