Sport

Volvo Kupa: magyar siker és tornagyőzelem Vásárhelyen

Volvo Kupa: magyar siker és tornagyőzelem Vásárhelyen

2010. február 26., péntek
Volvo Kupa: magyar siker és tornagyőzelem Vásárhelyen

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott két góllal verte Kanada nemzeti együttesét péntek este, ezzel százszázalékos mérleggel nyerte meg a Volvo Kupáért kiírt nemzetközi tornát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Eredmény:

Magyarország-Kanada 10-8 (4-1, 3-3, 0-1, 3-3)

A magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Kis, Marnitz 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras 1-1 Még mielőtt a zárómérkőzésen vízbe szállt volna a hazai és a kanadai gárda, afféle közönségszórakoztató gálameccsként játszották le a már elutazott három játékosukat magyar pólósokkal pótló ausztráloknak és az Egyesült Államok legjobbjainak az összecsapását, amelynek eredménye azonban nem számított bele a kupasorrendbe. Ettől még olykor parázs hangulatú része is akadt a találkozónak, amelyen a 2008-as olimpiai ezüstérmes amerikaiak hajráztak jobban és főleg hatékonyabban, 7-4-re nyerve a négyszer nyolcperces csatát. A főmérkőzés előtt nyilvánvalónak tűnt, hogy aligha ismétlődik meg a hétfői, miskolci összecsapás túlzott egyoldalúsága, amikor is felettébb könnyed játékkal fölényes, 20-5-ös magyar siker született, már csak azért sem, mert a kanadaiak sokat javulva - amellett általános meghökkenést kiváltva - megverték az ausztrálokat és az amerikaiakat egyaránt. Hogy valóban egy "másik" együttes van a vízben, igazolták is hamar: jóllehet

Kemény Dénes

legénysége -

Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes, Madaras Norbert

, vagyis csupa olimpiai bajnok, és az egyik újonc,

Marnitz Gergő

révén - 2-0-ra, 4-1-re, majd 5-2-re is elhúzott, a vendégek azonban a második negyedben 5-4-re felzárkóztak. Hosnyánszky és Marnitz bombagóljának köszönhetően aztán 7-4-gyel vonulhattak ötperces pihenőre a csapatok. A harmadik játékrész mégsem a várt különbségnövelést hozta, hanem meglepő módon csupa magyar helyzetrontást, s ezt büntette is a vetélytárs: az amúgy az Egerben légióskodó

Aaron Feltham

talált be a második félidőre

Baksa Lászlót

váltó

Nagy Viktor

keze mellett (7-5). A zárónegyed is rémisztően indult, majd folytatódott is: elhibázott ziccerek miatt döntetlenközelben tudtak maradni a kanadaiak, akik egy gólra megközelítették a hazai együttest. Végül 9-8 után Kis centerezett pazarul, így kétgólos magyar győzelemmel ért véget a Volvo Kupa. Kemény Dénes szövetségi kapitány:

"Kanadának jót tett, hogy hétfőtől itt volt nálunk, játszottunk két edzőmeccset és egy hivatalosat, amelyen 20-5-re nyertünk, de nem volt reális a 15 gól, ők pedig felbátorodtak, vagányak lettek. Olyannyira, hogy ami soha eddig nem sikerült nekik, most igen: legyőzték az ausztrálokat és legyőzték az amerikaiakat is. A mi mai teljesítményünkben ez a 20-5 lehetett benne, nem tudtuk elhinni, hogy ez ennyire nehéz lehet, mint amennyire az lett. Erősen félgőzzel játszva kiszenvedtük ezt az eredményt. Kicsit zavar a mai meccs, de a Volvo Kupa megnyerésének, ennek az öt napnak, amit együtt töltött a csapat, nagyon örülök, s remélem, ami jó, az megmarad a fiúkban."

Az "előmeccsen":

Egyesült Államok - Ausztrál-magyar vegyescsapat 7-4 (1-0, 2-3, 1-0, 3-1)

A 4. Volvo Kupa végeredménye:

1. Magyarország 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Egyesült Államok 3, 4. Ausztrália 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.