Kultúra

Jótékonysági koncert: szegedi művészek Haitiért

Jótékonysági koncert: szegedi művészek Haitiért

2010. február 2., kedd
Jótékonysági koncert: szegedi művészek Haitiért

A szegedi önkormányzat és két nagy művészeti intézménye, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a haiti katasztrófa áldozatainak emlékére jótékonysági hangversenyt rendez: 2010. február 7-én, vasárnap este fél 8-kor Mozart Requiemje szólal meg a színházban. Az est teljes bevétele a túlélők megsegítését szolgálja.

Jegyek a színház jegyirodájában 800-2.400 Ft közötti áron kaphatók, továbbá a helyszínen a Magyar Vöröskereszt hivatalos adománygyűjtői is jelen lesznek. A kezdeményezéshez szegedi képzőművészek is csatlakoztak: a Szög-Art alkotóinak felajánlott műveiből kamara-kiállítás lesz az előcsarnokban; a megvásárolt művek vételára is a jótékony célra fordítódik. Mint

Solymos László

alpolgármester elmondta, Szeged egy természeti katasztrófa, az 1879-es nagyárvíz után nemzetközi adakozás segítségével épült újjá, természetes tehát, hogy mai lakosai – művészetükkel, adományaikkal, a jegyváltásban megnyilvánuló támogatásukkal – részt vállalnak a világméretű segélyakcióban.

Mozart

Requiemjét a Szegedi Nemzeti Színház négy magánénekese,

Kónya Krisztina

(szoprán),

Érsek Dóra

(mezzoszoprán),

László Boldizsár

(tenor),

Altorjay Tamás

(basszus), a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólaltatja meg

Gyüdi Sándor

vezényletével. Az esten közreműködik

Fekete Gizi

színművésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.