Közélet

Áradnak a folyók Észak-Magyarországon

Áradnak a folyók Észak-Magyarországon

2009. december 26., szombat
Áradnak a folyók Észak-Magyarországon

Több mint 200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Észak-Magyarországon: a Sajó 68 kilométeres szakaszán már a harmadfokú riasztást is kiadták, az Ipoly áradása miatt pedig már 27 embert kellett kimenekíteni az otthonából - írja az InfoRádió.

Péntek este óta harmadfokú riasztás van érvényben a Sajón, miután a vízállás este elérte a 302 centimétert. A Tarnán szombatra virradóra másodfokúra emelték a készültséget, tekintettel a tarnamérai mértékadó vízmércén a továbbra is áradó jellegű 310 centis vízállásra. A Bódva 270 centiméteres rendkívül magas vízállással tetőzött szombat hajnalban Hídvégardónál, ott szintén gyors és jelentős árhullám vonult le. Szombat hajnalban az Ipoly is kilépett a medréből Ipolytarnócnál; a Nógrád megyei településen 28 embert kellett kimenekíteni otthonából.

További részletek az InfoRádió

honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.