Sport

Női Euroliga - Nehéz meccsek mindhárom "fronton"

Női Euroliga - Nehéz meccsek mindhárom "fronton"

2009. november 10., kedd
Női Euroliga - Nehéz meccsek mindhárom "fronton"

Az MKB-Euroleasing Sopronra, a MiZo Pécs 2010-re és a Szeviép-Szegedre is nehéz mérkőzés vár a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

A sort szerdán az eddig hibátlan soproniak nyitják meg, akik a háromszoros bajnok Bourges csarnokában lépnek pályára.

Székely Norbert

tanítványai szombaton Zalaegerszegen javították 8/0-ra NB I-es mérlegüket (93-79), ám a csütörtökön szövetségi kapitánnyá is kinevezett vezetőedző számára gondot jelenthet, hogy néhány hétig nem számíthat a kézműtéten átesett

Jelena Milovanovicra

. Az 1/1-nél tartó francia rivális sem "tétlenkedett" a hétvégén: 73-58-cal küldte haza az ugyancsak euroligás Tarbes-ot. Csütörtökön a Pécs a legutóbb ezüstérmes - és az áprilisi négyes döntőnek otthont adott - Salamanca ellen szerezheti meg első sikerét.

Füzy Ákos

együttese a vártnál nagyobb csatával hangolt a rangadóra, miután csak kilenc ponttal győzött szombaton a Vasas pályáján (70-79). A Szeged (0/1) ugyanakkor sajátos körülmények között "pihente át" az előző fordulót, miután a címvédő Szpartak Moszkva tulajdonosának meggyilkolása miatt nem jött el Magyarországra. A házigazda lengyel Gdyniában (1/1) ott lesz a korábbi soproni kedvenc, szerb

Ivana Matovic

és a Pécsett is megfordult, horvát

Emilija Podrug

is. Szerdán egyetlen magyar képviselővel elrajtol a kontinens második számú sorozata, az Európa Kupa is, a SEAT Lami-Véd Győr a svájci Sierre-ben kezdi meg a küzdelmeket a négytagú A csoportban. Euroliga, 3. forduló, magyar menetrend:

szerda:

C csoport:

Bourges (francia) - MKB-Euroleasing Sopron 20 ó

csütörtök:

B csoport:

MiZo Pécs 2010-Salamanca (spanyol) 18 ó

D csoport:

Gdynia (lengyel) - Szeviép-Szeged 18:30 ó

Európa Kupa, 1. forduló:

szerda:

A csoport:

Sierre (svájci) - SEAT Lami-Véd Győr 20:30 ó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.