Bulvár

Ittas vezetés, nagyértékű lopás, betörés

Ittas vezetés, nagyértékű lopás, betörés

2009. november 1., vasárnap
Ittas vezetés, nagyértékű lopás, betörés

A tegnap este sem telt eseménytelenül rendőrségi szempontból, ittas vezetés illetve egy lopott nagy értékű munkagép volt a fogás, de előkerült egy napokkal ezelőtti betörés gyanúsítottja is - tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleméynéből.

Ittas járművezetőt igazoltattak a szegedi rendőrök szombaton este, aki ráadásul az általa vezetett gépkocsit is a tulajdonosa engedélye nélkül vette magához. A 38 éves sofőrön már mikor megállították, a leheletén érződött, hogy vezetés előtt valószínűleg a pohár után nyúlt, az általa megfújt alkoholszonda alá is támasztotta ezt. Nem sokkal később az is kiderült, hogy a gépkocsit a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta. A férfi ezért nem csak az ittas vezetés, de a jármű önkényes elvétele gyanúja alapján is eljárás indult vele szemben. Németországból ellopott, nagy értékű munkagépet találtak a határrendészek a röszkei határátkelőhelyen tegnap késő este. A körözött munkagép egy makedón kamion rakterében volt elrejtve, azonban az ellenőrzés során a határrendészek megtalálták azt. A rendőrség lefoglalta a gépet, és értesítette az illetékes hatóságokat. Betörtek egy Szeged-környéki tanyába az elmúlt napokban. A tanya-gazda tegnap este vette észre, hogy illetéktelenek jártak nála, és elvitték többek között a gázpalackját, valamint karóráját, a kár összesen 300.000 Ft. A rendőrök az adatgyűjtés során eljutottak egy hajléktalan személyhez, aki a bűncselekménnyel gyanúsítható. Adatai ellenőrzése során azután kiderült, hogy a férfit körözik, így a rendőrség őrizetbe vette őt - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.