Közélet

Rajzpályázat kicsiknek és nagyoknak: Az én Botka Lacim

Rajzpályázat kicsiknek és nagyoknak: Az én Botka Lacim

2009. október 19., hétfő
Rajzpályázat kicsiknek és nagyoknak: Az én Botka Lacim
A fenti címmel rajzpályázatot hirdetett kicsiknek és nagyoknak a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szegedi szervezete.Haág Zalán önkormányzati képviselő, az IKSZ szegedi elnöke és Velő Miklós, a Fidelitas helyi elnöke sajtótájékoztatón számolt be, mi késztette a két politikai szervezetet e szokatlan politikai lépésre. A szeptember 25-i közgyűlésen a polgármester azt állította, nem készült róla portré, miközben az adófizetők pénzén megrendelt és megfestett kép már az otthona falán függött. Botka László később kifizette a festmény árát, de az alkotást azóta sem látta senki. Ha már a képet nem áll módjukban megtekinteni, az ellenzéki politikusok arra kíváncsiak, milyennek látják a vállalkozó kedvű szegediek polgármesterüket, ezért "Az én Botka Lacim" címmel rajzpályázatot hirdettek.
A képzőművészeti munkák maximum A/2-es méretűek lehetnek, és szabadon választott technikával készíthetők. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket vagy jeligéjüket, illetve valamilyen elérhetőségüket (telefonszám, e-mail vagy postacím). A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a legsikeresebb alkotásokból november végén kiállítást rendezzenek a Fidesz vagy a KDNP szegedi székházában. A beküldött munkákat profikból álló zsűri bírálja el, és pályadíjakat is kiosztanak. A művészi szabadság – mint tudjuk – határtalan. "Mit válaszolna annak, aki a polgármestert lejárató kampányt lát az akció mögött?" – szólt az egyik kérdés Haág Zalánhoz. "Azt, hogy nincs humorérzéke" – válaszolta stílszerűen a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.