Közélet

Ismét a sport lehet a vesztes?

Ismét a sport lehet a vesztes?

2009. szeptember 18., péntek
Ismét a sport lehet a vesztes?
A város 120 milliót veszíthet, ha a Postás-pálya átminősítési eljárását nem köti továbbra is az eredeti szerződési feltételekhez – véli Kohári Nándor fideszes politikus, aki szerint azzal, hogy a Porsche már nem akarja megvásárolni a területet, a beígért műfüves pályák félő, hogy soha nem épülnek meg. Amint már megírtuk, a közgyűlés tavaly július 27-én megszavazta azt a szándéknyilatkozatot, melynek értelmében az önkormányzat eleget téve az új vevő, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. kérésének átminősíti a telek szabályozási tervét rekreációs és sport területről vegyes, kereskedelmivé. Hogy ne érje ismét a város sportját deficit, cserébe egy szerződéstervezetben kikötötte az önkormányzat, hogy az új vevőnek 120 millió forint értékben idén augusztus 31-ig hat műfüves pályát kell építenie különböző iskolákban.
A Porsche a gazdasági válságra hivatkozva idő közben elállt a vételi szándékától, de az átminősítés folyamata megy tovább. A Fidesz részéről Kohári Nándor, az ifjúsági és sportbizottság elnöke ezt kifogásolja. Amint annak pénteki sajtótájékoztatóján hangot adott, a város lényegében az eredeti 120 milliós ellenérték helyett immár ingyen minősíti át a területet, jelentős értéktöbbletet ajándékozva a jelenlegi tulajdonosnak, az Öreg-Duna-Menti Ingatlanfejlesztő Kft.-nek. Kohári tolmácsolásában a szegedi közgyűlés Fidesz-frakciója felszólítja a város szocialista vezetését, hogy az átminősítési folyamatot kösse továbbra is az eredeti feltételekhez, azaz 120 millió forintnyi ellenértékű pályák létrehozásához, vagy törölje a telekátsorolási javaslatot, s az ezt előkészítő korábbi önkormányzati döntések visszavonására tegyen javaslatot. Kohári szerint ha a közgyűlés ezeket a lépéseket elmulasztja és lefolytatja az átminősítési eljárást az eredeti szerződés nélkül, úgy elveszít 120 millió forintot, és a jövőben már semmi sem kötelezi a terület régi vagy leendő új gazdáját, hogy sportpályákat építsen, pedig a kereskedelmi minősítéssel súlyos milliókkal növekedett a terület értéke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.