Közélet

Döntött jelöltjeiről az MSZP Csongrád megyében

Döntött jelöltjeiről az MSZP Csongrád megyében

2009. szeptember 26., szombat
Döntött jelöltjeiről az MSZP Csongrád megyében

Csongrád megyében mind a hét egyéni választókerületben döntöttek az MSZP-s képviselőjelöltek személyéről, illetve elfogadták a megyei pártlistát is - jelentette be Kozma József, MSZP szegedi elnöke a párt Csongrád megyei és Szeged városi küldöttségének szombati ülését követően sajtótájékoztatón, a Tisza-parti városban.

Az elnök ismertette: nem vállal a jövőben parlamenti feladatot a korábban országgyűlési képviselő

Géczi József Alajos,

és a szentesi polgármester

Szirbik Imre

. A párt "új arcként" Hódmezővásárhelyen egy fiatal szocialistát,

Csengeri Istvánt

jelöli országgyűlési képviselőnek. A részletekről szólva elmondta: Szegeden az egyes választókerületben

Ujhelyi István

, a kettesben

Kozma József

, a hármasban pedig

Botka László

indul. A négyes választókerületben Csongrádon

Bedő Tamás

, az ötödiken Szentesen – Szirbik Imre helyett -

Móra József

, a hatosban Hódmezővásárhelyen –

Hernádi Gyula

helyett - Csengeri István, és a hetes választókerületben Makón

Buzás Péter

indul. Fontos szempont volt a jelöltállításnál, hogy olyan embereket választottak, akik be tudják bizonyítani, hogy a helyi politika sikeresen működtethető - hangsúlyozta Kozma József. A megyei listán az egyéni országgyűlési választókerületi jelöltként első helyre került Botka László, aki most ötödik alkalommal indul el egyéniben parlamenti képviselőjelöltként, és eddig háromszor nyert. A listán második Buzás Péter, aki egyéniben második alkalommal indul, egyben a makói szervezet elnöke. A harmadik helyen Kozma József szerepel, a csongrádi polgármester Bedő Tamás a negyedik, és ötödik a listán Csengeri István aki, mint "új arc és új erő" a listán. A lista hatodik helyére a szentesi Móra József került, városi pártelnök, aki korábban már volt jelölt. A továbbiakban érvényesülnek a kötelező kvótás szempontok, azaz hogy a megyei listára került tizennyolc jelölt húsz százaléka nő, és húsz százaléka fiatal - tette hozzá a párt szegedi szervezetének elnöke. Az MTI kérdésére a politikus elmondta, az országos listára három nevet javasolt a küldöttgyűlés. Közöttük van a megyei listán nem szereplő országos alelnök, Ujhelyi István, hasonlóképpen támogatja a megyei küldöttgyűlés Kozma Józsefet, illetve a párt egyik alapítóját Géczi József Alajost. A politikus arra a kérdésre, hogy hány mandátumra számítanak azt mondta: számolgatni akkor fognak, amikor elindul a kampány, a jelölteknek most az a dolguk, hogy minél több emberhez eljussanak, és kidolgozzák saját stratégiájukat, bemutassák az elmúlt nyolc év kétségbevonhatatlan eredményeit. "Egy biztos, hogy a baloldalnak Csongrád megyében, de úgy gondolom országosan is megkerülhetetlen súlyos politikai erőnek kell maradnia. Én arra számítok, hogy ebben a Csongrád megyei képviselőjelöltek országosan is vezető szerepet fognak játszani" - mondta Kozma József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.