Közélet

A szegedi Jobbik a nagyfai börtön helyzetéről

A szegedi Jobbik a nagyfai börtön helyzetéről

2009. augusztus 5., szerda
A szegedi Jobbik a nagyfai börtön helyzetéről

A Jobbik szegedi szervezete a szerdai napon sajtóközleményt adott ki a nagyfai börtön helyzetével kapcsolatban. A Tóth Péter elnök és Varga Antal alelnök által jegyzett nyilatkozatot alább olvashatják.

Sajtóközlemény

A nagyfai börtönnel kapcsolatos egyéb problémákra szeretnénk felhívni a figyelmet. A tegnapi sajtótájékoztatóján Kalmár Ferenc ingatlan panamát sejtet a nagyfai börtön eladása kapcsán. A szegedi Jobbik reméli, hogy a képviselő nem az elmaradt Fidesz-Kdnp mutyi miatt szólalt meg ez ügyben, hanem tényleg aggódnak az intézmény sorsa miatt az ellenzéki képviselők. A szegedi Jobbik álláspontja szerint a börtön, olyan elítéltekkel foglalkozik, akik átlépve a társadalmi margót nehezen rehabilitálhatók lennének társadalmunkba. A kiemelt és speciális pasztorációjuk fontos állami és önkormányzati feladat, amiről ha lemondunk, akkor több további problémát is felvet. Kérdezzük a szocialista városvezetéstől, hogy az intézmény bezárása után: Hová kívánják helyezni a mentális problémákkal küszködő rabokat? Átrakják-e őket szellemileg egészséges fegyencek közé? Esetleg visszahelyezik-e őket a társadalomba? Mennyi kiadást kívánnak megspórolni az átszervezéssel és értékesítéssel együtt? Foglalkoztak-e a költség megtakarítással járó társadalmi konfliktussal? Az átszervezés, mennyi többlet költséggel jár? A szegedi lakosság nevében várjuk Botka László válaszát és kérjük a polgármestert, hogy Szeged város terveit - mind a rabok sorsát tekintve, mind az ingatlanértékesítésre vonatkozva - mielőbb ossza meg a közvéleménnyel, mert ez nem titkolható közügy.

Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke Varga Antal, a szegedi Jobbik elnökségi tagja, Szeged 3-as vk. kampányfőnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.