Közélet

Nyílt levél Mózes Ervin címzetes főjegyzőnek

Nyílt levél Mózes Ervin címzetes főjegyzőnek

2009. július 4., szombat
Nyílt levél Mózes Ervin címzetes főjegyzőnek

Nyílt levélben fordult Szeged város címzetes főjegyzőjéhez a Mars téri kereskedők szóvivője, miután Mózes Ervin a helyi napilap szombati számában fenyegető hangnemű üzenetet tett közzé: a szegedi városvezetés feljelenti azokat, akik feljelentést tesznek olyan ügyben, mely az önkormányzatot érinti...

„Feljelentői ellen fordult a szegedi városvezetés” – ezzel a címmel jelent meg egy cikk a Délmagyarország szombati számában. Az írás arról számol be, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárásokat a szegedi önkormányzatot érintő 4 feljelentés ügyében. A Mars tér felújítása kapcsán 14-rendbeli hivatali visszaéléssel vádolták az önkormányzati hivatalt, illetve a város vezetőit, hűtlen kezelés volt a vád az úgynevezett tekepályaügyben, hivatali visszaélés miatt született feljelentés a Szeol-pálya felújításához kapcsolódó pályáztatás ügyében, s ugyancsak hivatali visszaéléssel vádoltak a negyedik ügyben, a Szeol-pálya és a mellette lévő lakópark közötti út megépítése kapcsán. A lap információi szerint még 4 vagy 5 további feljelentés miatt folytatnak eljárásokat a szomszédos megyék hatóságai.

Mózes Ervin

címzetes főjegyző úgy nyilatkozott: „a szegedi városvezetés megfontolja, hogy hamis vád címén kezdeményez eljárásokat a feljelentők ellen. A vádak ugyanis nagy sajtónyilvánosságot kaptak, ami rontotta a városvezetés hitelét.” A cikk kapcsán

Németh János

, a Mars téri kereskedők szóvivője nyílt levelet intézett Mózes Ervinhez, melyet alább olvashatnak.

Nyílt levél Szeged MJV. Főjegyzőjének, Dr. Mózes Ervin Úrnak!Tisztelt Főjegyző Úr!

Engedtessék meg, hogy Délmagyarország 2009. július 4-i számában közölt „kesergésére”, mivel nekünk, Mars térieknek is „üzent”, kifejtsem véleményünket és álláspontunkat:

Ön, mint hivatalánál fogva jogalkalmazó és érvényesítő, bizonyára pontosan tudja, hogy Alkotmányunkkal alátámasztottan minden magyar állampolgárnak joga van véleményt nyilvánítani, és az Alkotmány 64. §-a értelmében kérelemmel és panasszal élni az illetékes állami szerv felé, ha úgy érzi, hogy valamely jog sérült. Az állami és önkormányzati vagyon vonatkozásában is ez fennáll. Bárki a megfelelő hatósághoz fordulhat, ha valamit sérelmez, vagy úgy véli, hogy jogellenes cselekmények zajlanak.

Az Ön által említett négy „feljelentés” pontosan a fenti állampolgári jogok alapján született, a feljelentők gyakorolták azt, amit az Alkotmány is biztosít!

Amennyiben úgy érzi, hogy a feljelentések, amiket én inkább bejelentésnek és vizsgálati kérelemnek tartok, sértik a jó hírnevet és hamis vádak voltak, akkor nyugodtan tegye meg a feljelentést, amennyiben Önt vádolták meg hamisan! De azt bizonyára Ön is tudja, hogy csak az tehet feljelentést, akit hamis vád ért, és ez alapján begyanúsítottak. Tehát, kérem, ne fontolgasson, legyen nyílt és következetes.

Ez a cikk, úgy vélem, még ügyes PR-fogásnak sem tekinthető, mert lehet, hogy egy jogban járatlan olvasó meg fogja sajnálni önöket, hogy a civil szervezetek mire nem képesek, de az, aki picit is jártas a jogban, szerintem csak mosolyog önön! Mi civil szóvivők is mosolyogva olvastuk nyilatkozatát, különösen, hogy tudjuk: a négy ügyből még kettőben nem zárult le a jogorvoslati út. Valószínűleg a SZVSE-pálya és a Felső Tisza parti pálya ügyében keletkezett nyomozásnak köszönhető, hogy érvénytelenné vált egy nagyon furcsa pályázati kiírás. Úgyhogy nem biztos, hogy győzelemnek értékelhetik, ami történt.

A Mars tér ügyében meg továbbra is kétséges, hogy a pavilontulajdonosok szerzett jogait csak úgy le lehet söpörni egy kézlegyintéssel!

További jó munkát kívánok önnek, és várjuk a jó hírnév megsértése és a hamis vád miatt az illetékesek feljelentését és a nyomozást.

Baráti üdvözlettel:

Németh János, a Mars téri kereskedők szóvivője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.