Kultúra

Könyvkirályt választott a Gyermekkönyvtár

Könyvkirályt választott a Gyermekkönyvtár

2009. június 5., péntek
Könyvkirályt választott a Gyermekkönyvtár
konyvkiraly5

A Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtára által általános iskolások számára meghirdetett olvasás-népszerűsítő játék ünnepélyes eredményhirdetésére immár harmadik alkalommal került sor az ünnepi könyvhét idején a Városháza dísztermében.

A könyvhéttől könyvhétig tartó időszakban zajló versengés célja, hogy az általános iskolás korosztály tagjait a Gyermekkönyvtár munkatársai által ajánlott művek elolvasására indítsa – mondta el

Kulcsár Marianna

csoportvezető. A mintegy 150 kötethez rövid feladatlapot készítettek a könyvtárosok, ami alapján ellenőrizhették, hogy a gyerekek mennyire ismerték meg a könyveket. A programba sokan belevágtak, de a Városháza dísztermében már csak azok voltak jelen, akik végig kitartottak a versenyben. Ők mindannyian könyvcsomaggal gazdagabban térhettek haza. A legjobb eredményt elérőknek a Somogyi-könyvtár igazgatója,

Palánkainé Sebők Zsuzsanna

osztotta ki megérdemelt jutalmukat. Könyvkirállyá

Rácz Zsuzsannát

, Főkönyvherceggé

Csizmadia Dórát

és

Várhidi Zsókát

választották meg, akik egy éven keresztül viselhetik eme nemes címeket. Rajtuk kívül Könyvherceg lett

Erdész Luca, Bodrogi Andrea, Szilárd Zsófia, Berényi Kristóf Bálint, Hajdú Botond, Visnyei Violetta

és

Horváth Panna

. A versenyben részt vevőket a Könyves Birodalom tagjává fogadták, illetve a leghűségesebb könyvtárlátogatók a Könyves Lovagrend bronzlovagjai lettek. Ezzel a címmel a kezdeményezésben már három éve részt vevő tíz diákot jutalmazták. Az újonnan megválasztott tagság ezután ünnepélyes fogadalomban vállalta a Könyves Birodalom minél jobb megismerését, és megígérték, hogy a hírét messzi földre elviszik s másokat is e tartományok meglátogatására fognak biztatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.