Kultúra

Évadzáró a szegedi Kövér Béla Bábszínházban

Évadzáró a szegedi Kövér Béla Bábszínházban

2009. június 11., csütörtök
Évadzáró a szegedi Kövér Béla Bábszínházban

Munkás évadot zárt a szegedi Kövér Béla Bábszínház; a napokban ért véget egy előadássorozat, melyet a szegedi városháza udvarán játszottak Mátyás király udvara címmel, de még a nyári szünet előtt megkezdődnek a következő évad nagy előadásának, a Csipkerózsikának a próbái - mondta el az évadzáró társulati ülést megelőzően az MTI-nek Kövér László.

Az utolsó egy hónap "sűrűre" sikeredett, a városházi előadássorozat mellett két fesztiválon is részt vettek, Aradon és Szabadkán léptek fel májusban. Az évadban több mint két és félezer bérletes nézője volt a bábszínháznak, ez több mint az előző évadban. Tucatnyi előadást láthattak az iskolások és csaknem húsz előadás szólt az óvodásoknak. A repertoárban nyolc darab volt látható. A direktor kiemelte: a produkciók mellett sikerült év közben egy kamaratermet is átadni, ősztől oda is szerveznek előadásokat, melyek közül egynek a próbái már meg is kezdődtek. A közönségnek tetszett az évad műsora; a Rest mese volt a legkeresettebb előadás. Ez azért is öröm, mert a társulat saját erejéből állították színpadra - hangsúlyozta a vezető. A következő évadról szólva elmondta: július első hetében megkezdődnek a Csipkerózsika próbái és a rövid nyárszünet után augusztus 20-ával már újabb előadás összeállítását indítják. Ősztől felújítják Az égő ház című előadást, a darab rendezője

Balogh Géza

lesz. Az MTI kérdésére válaszolva

Kövér László

elmondta: az utóbbi években egyre népszerűbb a bábszínház, ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy igyekeznek olyan darabokat játszani, amelyek korhatár nélkül élvezhetők. Sokszor térnek be fiatal párok, akik egyetemi tanulmányaik mellett a bábszínházra is kíváncsiak, mert például olyan településről érkeztek, ahol erre nincs lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.