Közélet

Péntek a sztrájknap

Péntek a sztrájknap

2009. május 7., csütörtök
Péntek a sztrájknap

A ballagások miatt május 8-án, pénteken lesz a Liga által meghirdetett sztrájk, mely főként a vonatközlekedést érinti. A Liga és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke, Gaskó István csütörtöki sajtótájékoztatóján a munkavállalók elárulásának nevezte, hogy a Munkástanácsokon kívül más szervezet nem csatlakozik a kezdeményezéshez.

A Liga a Bajnai-kormány programja ellen hirdetett országos munkabeszüntetést. Az elnök véleménye szerint nem véletlen, hogy a recesszió idején egyetlen nyugat-európai ország sem döntött a megszorítások mellett. Gaskó úgy véli, hogy a korrupció visszaszorításából és a feketegazdaság elleni erőteljes fellépés segítségével lehetne többletforrásokat teremteni. Az elnök hangsúlyozta, hogy elvetik annak a neoliberális gazdaságpolitikának a folytatását, ami a világgazdasági válságért okolható, és úgy vélte, a magyar kormánynak a versenyképes magyar ágazatokra kellene inkább összpontosítania, a mezőgazdaságra, vízgazdálkodásra, az energiagazdálkodásra és környezetvédelemre. A vasutasok munkabeszüntetésével kapcsolatos információkat - vonatpótló buszok indulása, bérlethasználat, általános tájékoztatás stb. -

itt találhatják meg.

A VDSZSZ-hez csatlakozva a Munkástanácsokhoz tartozó szakszervezetek közül kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a postának szállítás végző JNT Kft. és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) munkavállalói is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.