Utazás

Utazás: tavaszi felfrissülés

Utazás: tavaszi felfrissülés

2009. április 3., péntek
Utazás: tavaszi felfrissülés

Tavaszi felfrissülés - balatoni tavasz, Törökország bombaáron, húsvéti ajánlatok, budaörsi passió - együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási ajánlataiban.

1. Hírek a nagyvilágból

Nemzetközi Párnacsata Nap, április 4.

2009. április 4-én ismét párnacsatanap! ANemzetközi Párnacsata Naphoz csatlakozva hazánkban is újra párnát ragadnak honfitársaink. Ezen a napon Sanghajtól Párizson át New York-ig több város tereit is kipárnázzák - a programra előzetesen regisztrálók mindent beleadhatnak egy igazi össznépi "adok-kapokba"! A nagy érdeklődésre való tekintettel több városban is dúlni fog a harcdélután 4 órától, a megadott jeltől számítva kifulladásig.

Helyszínek:

A lista folyamatosan frissül az alább megadott weboldalon. Budapest - Duna korzó, Vigadó előtt, 16:00 Debrecen - Kossuth tér, 16:00 Eger - Dobó tér, 16:00 Győr - Városház tér, 16:00 Miskolc - Hősök tere, 16:00 Mohács - Széchenyi tér mellett, az Óránál, 16:00 Nagykanizsa - Erzsébet tér, 16:00 Pécs - Széchenyi tér, 16:00 (a GYIK szervezésében) Salgótarján - Fő tér, 16:00 (a LokArt szervezésében) Sopron - Kodály tér, 16:00 Székesfehérvár - Városház tér, az Országalmánál, 16:00 Szombathely - Fő tér, 16:00 Zirc - Rákóczi tér, 16:00 További információ, jelentkezés:

www.pillowfightday.com

Százhúsz éves az Eiffel-torony

Százhúsz éve, 1889. március 31-én húzták fel a francia nemzeti zászlót a párizsi Mars-mezőn az Eiffel-torony csúcsára, ezzel felavatták a francia forradalom centenáriumán rendezett világkiállítás szenzációját. A karcsú építmény akkor berzenkedést váltott ki sokakból, mára azonban a francia főváros jelképe és a világ egyik legismertebb építménye lett.

Az építő, Gustav Eiffel irodája részt vett egyebek között a Panama-csatorna és a budapesti nyugati pályaudvar tervezésében, nevét mégis legértelmetlenebb építménye tette halhatatlanná. Eiffel már az 1888-as barcelonai világkiállítás szervezőit megkereste, de azok túl drágának és "különösnek" találták a tornyot és elutasították. Ezután a párizsi világkiállítás pályázatára nyújtotta be a Maurice Koechlin svájci építészmérnök készítette terveket és hétszáz ajánlat közül az övét választották ki. Az építkezés 2 évig, 2 hónapig és 2 napig tartott, a háromezer munkás két és félmillió szegeccsel illesztette össze a 18 038 vasdarabot. A terv komoly ellenérzéseket keltett, egy anekdota szerint a leghevesebb ellenzők közé tartozó Maupassant a torony elkészülte után minden nap annak vendéglőjében ebédelt - mert szavai szerint ez az egyetlen hely Párizsban, ahonnan nem látszik az építmény. A helyzet azóta változott, az Eiffel-tornyot műalkotásnak is tekintik, s ritka az a Párizsban játszódó film, ahol az ablakban ne rémlene fel jellegzetes sziluettje. Az Eiffel-torony 1930-ig, az Empire State Building elkészültéig a világ legmagasabb épülete volt, 300 (a torony tetején található antennával 324) méteres magassága egy 80-emeletes háznak felel meg. Súlya 10 ezer tonna, magassága a hőingadozás következtében 18 centiméterrel változhat, erős szélben 6-7 centiméter a kilengése. Három fogadószintjén éttermek, bárok, boltok kaptak helyet, az 57 méter magas első emeletre 328, a 115 méter magas másodikra további 340 lépcsőfok vezet fel, a 276 méter magas harmadik szintre csak lift visz fel. A felvonók minden évben 100 ezer kilométert tesznek meg, s minden évben két tonna papírt használnak fel a belépőjegyek nyomtatásához.

2. Utazások, akciók

Bombaáron Törökország május 06-tól és május 13-tól !!!
Közvetlen charter járattal Budapestről!ALANYA8 nap/7éj repülővel3* csillagos szálloda All Inclusive ellátással 49.900 Ft-tól 4* csillagos szálloda All Inclusive ellátással 52.900 Ft-tól 5* csillagos szálloda All Inclusive ellátással 59.900 Ft-tólAz árak tartalmazzák: 7 éj szállást a megadott ellátással standard szobában, a repülőjegy árát és a 1,5% stornóbiztosítást. A fenti árak nem tartalmazzák: a reptéri illetéket (17.900.-Ft/fő), a transzfert (4.900.-Ft/fő), a vízumot (20 EUR vagy 30 USD) és az utasbiztosítást. Az árak a szabad férőhelyek függvényében érvényesek korlátozott számban!! Foglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

Tavaszi felfrissülésre vágyik? Tekintse meg legfrissebb húsvéti ajánlatainkat!

Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton****, 2 éj, félpanzióval,április 10 - 13.- 31900 Ft / fő Budapest, Petneházy Club Hotel, 2 éj, reggelivel, április 11 -14.- 26900 Ft / fő Hajdúszoboszló, Délibáb Hotel***, 3 éj, félpanzióval, április 10 - 13.- 35500 Ft / főFoglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

FOGLALJON REPÜLŐJEGYET 2009. MÁRCIUS 31-TŐL ÁPRILIS 15-IG ÉS MI MEGAJÁNDÉKOZZUK 12 ÉV ALATTI GYERMEKÉT A REPÜLŐJEGY ALAPDÍJÁNAK ÁRÁVAL, ÍGY ÖNNEK MÁR CSAK A REPÜLŐTÉRI ADÓKAT, ILLETÉKEKET ÉS EGYÉB DÍJAKAT KELL ÁLLNIA!

Feltételek:

  • Az akció azon 12 éven aluli gyermekekre vonatkozik, akiknek oda-vissza útra szóló repülőjegye a felnőtt kísérőjükkel együttes foglalásban készült, lett befoglalva, azonos járatra szól, és egy időben utaznak. A gyerekek csak felnőtt kíséretében utazhatnak.
  • Az akció keretében egy felnőttel legfeljebb két gyermek utazhat. (1 felnőtt, 2 gyermek, vagy 1 felnőtt egy csecsemő és 1 gyermek). Mivel a csecsemők - 2 éves kor alatti gyermek - a felnőtt ölében utaznak, 1 felnőtt és 2 csecsemő utazására nincs lehetőség. Egy foglalásban maximum 9 fő szerepelhet.
  • Utazási időszak: a gyermekkel együtt utazó felnőtt repülőjegyének feltételei szerint.
  • Az akció csak a Malév menetrend szerinti, saját üzemeltetésű járatain, budapesti kiindulással vehető igénybe.
  • Az akció nem érvényes a Bejrút, Damaszkusz, Tel Aviv és Amman járatokra.
  • A változtatás jogát fenntartjuk!
Foglalás, bővebb információk:

repulojegy@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

Budaörsi Passió

Hetven esztendővel ezelőtt, 1933-ban mutatták be először Budaörsön Krisztus szenvedéstörténetét, a Budaörsi Passiót. Az eredeti mű német és magyar szövege is előkerült, így az előadásokat 2 nyelven nézheti meg a közönség.

Időpontok: 2009. Június 02., 05., 07., 09., 10., 12. ,14. Az előadások 20.45-kor kezdődnek.

A jegyek ára 4.000.- Ft, diák/nyugdíjas 2.000.- Ft. Legalább 10 jegy vásárlása esetén további 1.000.-Ft kedvezmény jegyenként. A kedvezményes jegyekre való jogosultságot (diák és nyugdíjas igazolvány) a belépéskor ellenőrzik. Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek. C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.