Közélet

Május 8-án a Liga is sztrájkol

Május 8-án a Liga is sztrájkol

2009. április 24., péntek
Május 8-án a Liga is sztrájkol

Általános, országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek 2009. május 8-ra - írja cikkében az mno.hu. A felhíváshoz máris csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezet, a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet - olvasható a szervezet pénteki közleményében.

A pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén

Bajnai Gordon

ismertette programját, amely a legutóbbi Kossuth téri szakszervezeti demonstráció ellenére semmit sem változott - olvasható a Liga közleményében. A találkozón kiderült az is, a miniszterelnök nem látja lehetőségét a programon való változtatásnak. Ezért a Liga Szakszervezetek a május 1-i demonstrációt követően május 8-ra országos sztrájkot hirdetett. A Liga várja minden munkavállaló és szakszervezet csatlakozását, mert aki most hallgat, otthon marad, az támogatja a gyes és a gyed megnyirbálását, a gázár- és lakástámogatás megvonását, a 13. havi közszférás bér és nyugdíj megszüntetését, a nyugdíjkorhatár pár éven belüli 65 évre való emelését, a munkaadók és tőkések terheinek csökkentését, az áfa - így a bolti árak - növekedését. Ez a program nem teremt új munkahelyeket, nem indítja be a gazdaságot - teszik hozzá. A Liga Szakszervezetek nemcsak kritizálja a jelenlegi terveket, hanem neves közgazdászok bevonásával valós alternatívát is kínál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.