Bulvár

Ismét útjára indult az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program

Ismét útjára indult az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program

2009. április 18., szombat
Ismét útjára indult az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program

Idén is folytatódik az "Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen" program, melynek célja a lakossági emlőszűrések segítése helyi egészségnapok szervezésével.

A program idei első állomásán, Szegeden elhangzott, hogy a szűrések keretében feladat a hátrányos helyzetű lakosság bevonásával más szűrések megszervezése is, emellett fontos az egészségtudatos életmód erősítése. Az "Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen" program keretében a dél-alföldi régióban számos helyszínen rendeznek szűréssel egybekötött egészségnapokat. Így Bakson, Ópusztaszeren, Mélykúton, Kéleshalmon, Borotán, Öttömösön, Pusztamérgesen, Kalocsán, Kiskőrösön, Nagykamaráson és Baján. Ezeken a helyeken a hátrányos helyzetű lakosságra koncentrálva az egész települést megpróbálják majd egészségük érdekében megmozgatni - mondta el pénteken, Szegeden

Jó Marianna

a kampány egyik elindítója. A program a helyi képviselőik által javasolt és a helyi igényeknek megfelelő koncepció alapján működik, kulturális szokásokra és a települések erősségeire, specialitásaira, erőforrásaira támaszkodik. Lényege egy egészségnap, vagy napok szervezése, amelynek központi része a szociálisan hátrányos helyzetű lakosságot megszólító szervezett emlőszűrés és felvilágosítás, továbbá a daganatos megbetegedésekről, hangsúlyosan a mellrákról szóló ismeretterjesztő előadások és lakossági fórum megtartása. Emellett igény szerint egyénre szabott életvezetési tanácsadás és egyéb szűrővizsgálatok megszervezése is célja. A Szegedi Kortárs Balett koreográfusa védnökséget vállalt a programban. Juronics Tamás elmondta: miután minden családban vannak nők, így az egész társadalomnak felelőssége van abban, hogy ők egészségesek legyenek. Mint táncos hangsúlyozta: munkájukban rendkívül fontos a test karbantartása, és bár a sérülés gyakrabban kényszerítheti orvoshoz őket, rendszeres vizsgálatokra is kötelező járniuk. Ennek célja a megelőzés, csakúgy, mint az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen programnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.