Közélet

Fagyilkolás a Rókusi körúton

Fagyilkolás a Rókusi körúton

2009. április 7., kedd
Fagyilkolás a Rókusi körúton

Fenti címmel tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Kalmár Ferenc és Péter Szilveszter önkormányzati képviselő a Rókusi körúton, ahol ma hajnalban hozzákezdtek a 2-es villamos vonalának kialakításához szükséges szakaszon az út menti fák kivágásához. A képviselők szerint a munkálatokról nem tájékoztatták a környéken élőket, a fák kivágása pusztán anyagi indokok alapján zajlik.

A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója nevében felháborítónak és a Rókusi körút mellett élők semmibe vételének minősítette a fák kivágása ellen a két képviselő. Kifejtették, hogy nem a 2-es villamos és a szegedi tömegközlekedés fejlesztése ellen emelik fel a szavukat, hanem a fák kivágásának tényét tartják botrányosnak és ez ellen tiltakoznak határozottan.

Kalmár Ferenc

elmondta, hogy egy közelben élő lakos, Szili István hallotta meg, amikor már fél hatkor elkezdték a fák kivágását. Az idősebb úr lakásából lerohant, de a munkát végzőkkel nem tudott beszélni, mivel nem az önkormányzat dolgozói, hanem egy ismeretlen cég alkalmazottai voltak, akik nem álltak szóba vele. A járdát a gyalogosok távoltartása érdekében körülvették szalagokkal, de az elkerített területen álló kisebb fák védelmében nem tettek semmit, úgyhogy eleinte azokra zuhantak rá a levágott ágak.

Szili István

hiába tiltakozott ez ellen, azzal küldték el a favágók, hogy hagyja őket dolgozni.

„Nemcsak néhány emberről van szó, hanem a Levegő Munkacsoport által gyűjtött 600 aláírás tulajdonosáról, akiket így semmibe vett az önkormányzat" - adott hangot elégedetlenségének Kalmár. - „Az emberek nem számítanak, csak a pénz és a különböző érdekcsoportok diktálnak itt is, akárcsak országosan." Egy rügyező faággal a kezében

Péter Szilveszter

úgy fogalmazott, hogy nagyhét kezdetén inkább egy barkát kellene tartania, ehelyett „a húsvéti készület szent csendjét motoros fűrészek zaja törte meg és egy hét múlva ezek a fák számára nem következik a feltámadás". A képviselő közölte, hogy a polgármester állításai ellenére a környékbeli lakosokkal nem egyeztettek sem a villamos-fejlesztéssel, sem a mostani munkálatok megkezdésével kapcsolatban, mert szerinte a városvezetés a lakosság ellenvéleményétől tartott. Csak a pénteki közgyűlés előtt jelentette be

Botka László

polgármester, hogy a

Bajnai Gordon

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági minisztertől kapott információk alapján Szeged elnyerte a szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojekt támogatását. „Ezután pedig nem kellett tovább várniuk, hétfő délelőtt gyorsan ki is vágták a fákat, így állítva kész helyzet elé a környék lakóit" - összegzett Péter Szilveszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.