Közélet

A magyarok fele a Bajnai-program ellen

A magyarok fele a Bajnai-program ellen

2009. április 23., csütörtök
A magyarok fele a Bajnai-program ellen

Illusztráció: Gémes Sándor

A Bajnai-kormány által bejelentett válságkezelő intézkedések nem arattak osztatlan sikert a magyar lakosság körében - számolt be róla a Magyar Nemzet. A Szonda Ipsos által megkérdezettek fele szerint ez a program nem oldja meg a magyar gazdaság problémáit. A válaszadók pozitívumként értékelik az állami vezetők fizetésének csökkentését, viszont a cselekvési terv egyes elemeit - szocpol felfüggesztése, 13. havi nyugdíj megszüntetése, ingatlanadó bevezetése - teljes mértékben elutasítják.

Bajnai Gordon

cselekvési tervének kevés elemét tartják elfogadhatónak a magyarok - ez derült ki a Szonda Ipsos friss felméréséből. Népszerű intézkedésnek tartják az állami vezetők és cégvezetők fizetésének mérséklését és a személyi jövedelemadó csökkentését, illetve a devizahitelesek támogatásáról szóló szándéknyilatkozatot. Kifejezetten elítélik viszont a válaszadók a szocpol felfüggesztését, a családtámogatási rendszer korlátozását és a nyugdíjkorhatár emelését. A megkérdezettek fele szerint szerint a kormány intézkedési terve nem oldja meg a válságból való kilábalást. A válaszadók 34 százaléka gondolja úgy, hogy a Bajnai-csomag hosszú távon javítani fog az ország helyzetén, az emberek 39 százaléka viszont nem számít érdemi változásra az új kormány tevékenységétől. A

részletes felmérési adatok itt

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.