Közélet

Feljelentés fürdőügyben háromszor

Feljelentés fürdőügyben háromszor

2009. március 27., péntek
Feljelentés fürdőügyben háromszor

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport március 20-i sajtótájékoztatója után - ahol a szervezet szóvivője, Bóka Zoltán arról beszélt, hogy a Napfényfürdő építéséhez köthető értékbecslések komoly aránytalanságokat találtak, s ezért a munkacsoport egy tagja feljelentést tett -, az önkormányzat kiadott egy sajtónyilatkozatot, melyben kilátásba helyezi, hogy hamis vád bűncselekménye és jó hírnév csorbítása miatt ő is feljelentést tesz. Ezért most a munkacsoport tett ismét feljelentést rágalmazás és becsületsértés okán.

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport pénteken úgy tájékoztatta portálunkat, sem a nyomozást kérő társuk, sem maga a szervezet nem vádolt meg senkit konkrétan, így nem áll fenn a hamis vád bűncselekménye, a jó hírnév csorbítása meg azért nem igaz, mivel jogszabályban rögzített állampolgári joggal éltek, mikor megkérték a nyomozóhatóságot a vizsgálatra. Csütörtökön ezért a civilek az országos rendőrfőkapitányhoz fordultak, és vizsgálatot kértek ismeretlen tettes ellen annak megállapításéra, hogy a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés a sajtóközleményben megfogalmazott konkrétnak tűnő kijelentésekkel megvalósult-e.

Bóka Zoltán

ezután a civilek nevében egy újabb alulértékeléssel gyanúsított fürdőügyről tájékoztatott. Szerintük a szegedi városvezetők a Ligetfürdő 3042 négyzetméternyi medencefelületét közel 140 millió forintért apportálták a Ligetfürdő Kft.-be, ami 45 500 forint négyzetméterenkénti árat jelent, és ez véleményük szerint kevesebb, mint a valós érték. Folyamatban van már egy szakértői vizsgálat ebben az ügyben is - mondta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.