Közélet

Együtt a Mars térért!

Együtt a Mars térért!

2009. március 27., péntek
Együtt a Mars térért!

A Mars tér tervezett átalakításának megakadályozásáért, illetve a tervek újragondolásáért és a demokratikus döntéshozatalért folytatott küzdelmének újabb állomásaként információs oldalt indított a Védegylet szegedi csoportja. Céljuk, hogy a szegedi és Szeged környéki lakosságot ezáltal is minél szélesebb körben és hitelesen tájékoztassák a piachoz kapcsolódó aktualitásokról.

A honlap

tartalmazza többek között a Védegylet a térrel kapcsolatos eddigi kiáltványait, a szegedi önkormányzat által készített átépítési terveket, a témáról írott cikkeket és készített tanulmányokat. Az oldalon olvasható a Mars tér átalakításáról a Védegylet véleménye is. A civilek ezt több szempontból is fontosnak tartják, de a hogyan és a miért kérdésre adott válaszaik jelentősen eltérnek az önkormányzat által megfogalmazott elképzelésektől. Elképzeléseik alapján legfontosabb a piaci napokon jellemző zsúfoltság megszüntetése, a vásárlókat elriasztó környékbeli fizető parkolókra vonatkozó alternatívák kigondolása, illetve az árusítás körülményeinek jelentős javítása lenne. Mindezekkel a hagyományos piac megőrzését és fejlesztését szeretnék elérni. Az egyesület szerint a városi önkormányzat terveiben ezzel szemben az árusítás terének további csökkentése és a bérleti díjak drasztikus emelése áll, mely egyáltalán nem a szegedi és Szeged környéki emberek (vásárlók, kistermelők és kiskereskedők) érdekeit szolgálja. Az árusok és a civilek kezdeményezése sokféle módon - aláírásgyűjtéssel, demonstrációkkal, fórumok és egyeztetések által, illetve ha szükséges, jogi úton - igyekszik elérni célját. A honlap mindezek részleteiről, időpontjáról és eredményéről is beszámol. Az oldal bevezetőjének utolsó mondata így hangzik: „Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkhöz minél többen csatlakoznak, és ezáltal nyomást tudunk gyakorolni az Önkormányzatra, hogy mind a Mars térrel, mind pedig a Szeged jövőjével kapcsolatos egyéb döntéseit a jelenleginél demokratikusabb és átláthatóbb módon, ténylegesen Szeged és környékének érdekeit figyelembe véve hozza meg."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.