Bulvár

Ónos eső - Sok végtagtörés Szegeden

Ónos eső - Sok végtagtörés Szegeden

2009. január 14., szerda
Ónos eső - Sok végtagtörés Szegeden

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

Az átlagos többszörösére nőtt az elesésből adódó sérülések száma szerdán Szegeden, a betegeket jellemzően végtagtöréssel szállítják kórházba - tájékoztatta a szegedi egyetem traumatológiai klinikájának vezetője az MTI-t.

Simonka János Aurél

elmondta, szerda délutánig a szokásosnál két és félszer, háromszor több, összesen tizenhét olyan pácienst kellett felvenniük a klinikára, akinek sérülése csak műtéttel orvosolható, és az egyszerűbben ellátható esetek száma is többszörösére nőtt. A sérülések között a legtöbb a boka- és lábszártörés, de voltak olyan betegek, akik könyökükön vagy csuklójukon sérültek meg - tette hozzá. Több tervezhető műtétet elhalasztottak, s párhuzamosan két orvos csoport is dolgozik a sérültek ellátásán - közölte a professzor. A klinika vezetője elmondta, mivel számítani lehet rá, hogy később felfagynak az utak és újabb csapadék is várható éjszakára megerősítették az ügyeleti szolgálatot.

Szenti Szabolcs,

a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, kora délutánig Szegeden egy könnyű sérüléssel járó és hét személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt. Kisteleken volt még egy anyagi kárral járó baleset.s

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.