Sport

Három pickes küzd a vb-csapatba kerülésért

Három pickes küzd a vb-csapatba kerülésért

2009. január 4., vasárnap
Három pickes küzd a vb-csapatba kerülésért

A Pick Szeged három játékosának van esélye arra, hogy a magyar válogatott színeiben szerepeljen a január 16. és február 1. között Horvátországban sorra kerülő férfi kézilabda-világbajnokságon. Hajdu János szövetségi kapitány a hétvégén hirdette ki tizenhét fős keretét, melyből már csak egy kézilabdás marad itthon.

A 21. világbajnokságon huszonnégy együttes vesz részt, melyeket az első körben négy hatos csoportba soroltak. A mieink sorrendben Ausztrália, Románia, Szlovákia, Argentína és Franciaország ellen lépnek pályára az A jelű eszéki szextettben január 17. és 22. között. A három legjobb jut tovább a középdöntőbe, ahol Zágrábban a B csoport (Horvátország, Spanyolország, Svédország, Dél-Korea, Kuba, Kuvait) első három helyezettje ellen folytathatja. A középdöntő két hatos csoportjából az első két-két együttes jut be az elődöntőbe, a többiek számára a helyosztók következnek. Az első fordulóból mindenképpen illik továbbjutnia a magyar csapatnak (a legerősebb vetélytársnak egyértelműen az olimpiai bajnok franciák ígérkeznek), utána viszont – bárhogy is alakulnak a B csoport küzdelmei – három kőkemény ellenféllel kell megküzdeniük legjobbjainknak.

Hajdu János

szövetségi kapitány – akinek egyik segítője a Pick Szeged vezetőedzője,

Vladan Matics

– megnevezte azt a tizenhét játékost, akik nemzeti együttesünket alkothatják a horvátországi vb-n – mivel tizenhatan utazhatnak, egy fő még „áldozatául fog esni” az utolsó napok keretszűkítésének. Híreink szerint Hajdu azt fontolgatja, két vagy három kapuvédővel vágjon-e neki a tornának... Az utazók közé a magyar kupa címvédőjének három kézilabdása kerülhet be: a kapus

Puljezevics Nenad

, a január 1-jével a Dunaferrtől leigazolt beállós,

Zubai Szabolcs

, valamint egy másik beállós, a védekezőspecialista

Herbert Gábor

. Két átlövőnek,

Katzirz Dávidnak

és

Laluska Balázsnak

is volt erre esélye, hiszen a bővebb keretben még őket is számításba vették, ám végül – ha csak valamiféle sérülés, betegség nem jön össze – lemaradnak a világeseményről.

A magyar férfiválogatott kerete a 21. világbajnokságra:

Kapusok:

Fazekas Nándor,

Puljezevics Nenad,

Mikler Roland.

Mezőnyjátékosok:

Iváncsik Tamás, Gulyás Péter, Nagy László, Mocsai Tamás, Gál Gyula,

Zubai Szabolcs,

Eklemovics Nikola, Császár Gábor, Putics Barna, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Törő Szabolcs, Harsányi Gergő,

Herbert Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.