Írjon nekünk

Közélet

Magyar Anna szerint nincs miért feladnia

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Fotó: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu értesülései szerint csütörtök este a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten rendkívüli megbeszélést tartott a Fidesz vezetősége, Kerényi János regionális pártigazgató és a párt hat Csongrád megyei választókerületi elnöke. A téma a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének, Magyar Annának a jövője volt, aki szerdán éles – egy országos internetes portál és a helyi napilap állítása szerint tettlegességig fajuló – vitába keveredett a megyei főjegyzővel, s akinek lemondását követeli az MSZP-SZDSZ megyei frakcióvezetője. A csütörtöki fideszes „válságértekezletről” egyelőre semmiféle hír nem szivárgott ki. Portálunk este megkereste Magyar Annát, aki azt mondta: semmi esetre sem távozik posztjáról, hiszen nem történt olyan dolog, ami ezt indokolná – aki „vesztét” akarja, annak az az érdeke, hogy derékba törje az eddig a megyéért végzett munkáját, illetve megpróbálja semmissé tenni az elért eredményeket.

Bár egyes sajtóorgánumok és a politikai ellenfelek talán másként képzelték el, a csütörtöki napon mégis a megszokott mederben haladt tovább az élet a Csongrád Megyei Önkormányzatnál. A hivatal munkáját csupán a végletekig felfokozott médiaérdeklődés zavarta némiképp. Csonkáné Balda Ilona főjegyző is felvette a munkát, értekezleteket tartott, több konkrét ügyben is egyeztetett az elnök asszonnyal – értesültünk megyeházi forrásainktól.
„Miért is lett volna ez másképp? Egy valóban túlságosan indulatossá vált, ám szakmai jellegű vita történt köztem és főjegyző asszony között, ám egyáltalán nem igaz, hogy dulakodtunk vagy megütöttem volna őt” – mondta Magyar Anna. Hozzátette: egy egyébként jelentéktelen, szakmai jellegű iraton kaptak össze, melynek – bármiféle híreszteléssel ellentétben – semmi köze sincs a foglalkozás-egészségügyi szerződésekhez. Ott hibáztak, hogy nem próbáltak lehiggadni, hanem szabad folyást engedtek az érzelmeiknek, így a veszekedés hangjai egészen a folyosóig is eljutottak. A közgyűlés elnöke szerint a történtek hátterében az áll, hogy a megyei önkormányzat dolgozói rendkívüli mértékben leterheltek: az utóbbi időben kétszer tartottak rendkívüli közgyűlést, az előterjesztések száma harminc fölött mozog, a korábbiakhoz képest egyre több pluszfeladatot – település és civil pályázatok kezelése, szentesi légibázis megnyitásáért folytatott munka stb. – vállal az önkormányzat, s ennek megfelelően a szabadságát sem tudta nyáron mindenki teljes mértékben kihasználni.
Magyar Anna a SZEGEDma.hu-nak is megerősítette: a vitát szerda óta már sikerült emberileg tisztázniuk, s megoldaniuk a főjegyzővel, továbbra is együtt kívánnak dolgozni a megyéért. Csonkáné Balda Ilona egyébként – amellett, hogy munkáját a megszokott rendben folytatta – nem kívánt semelyik médium rendelkezésére állni, még egy fotó erejéig sem. Az elnök asszony azt mondta: ő politikusként a nap 24 órájában kénytelen elviselni a megpróbáltatásokat, a támadásokat, viszont kéri a médiát: hagyja békén a főjegyzőt, aki nem közszereplő.
Portálunk természetesen megkérdezte Magyar Annát, véleménye szerint kinek állhat érdekében a tettlegesség híresztelése, illetve a botrány kirobbantása. A politikusnő azt felelte: délután egyértelműen kiderült: a baloldalnak. „Nem mondok le, mert nem történt semmi olyan, ami azt indokolná. Lehet, hogy néhányan másként szeretnék, de kollégáimmal együtt tovább folytatom a megkezdett munkát Csongrád megye érdekében” – fogalmazott.

Hirdetés

Kommentek

Közélet

Van, akinek a túlélést jelenti egy kinőtt kabát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

És van, akinek egy tányér paprikás krumpli fejedelmi lakomát. Ma sok hajléktalannak volt szerencséje Szegeden.

Tovább olvasom

Közélet

A legkisebbek a legnagyobb hősök: lilába borult a Dóm

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Minden 10. gyerek koraszülöttként érkezik a világra Magyarországon.

Tovább olvasom

Közélet

Becsöngetés és eladás a Déli Szóban – lapozza online!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Déli Szó huszonegyedik számát november 17-től vehetik kezükbe a Szegeden és a környező településeken élők.

Tovább olvasom

Aktuál