Közélet

Magyar Anna hamis vádért feljelenti a főjegyzőt

Magyar Anna hamis vádért feljelenti a főjegyzőt

2008. szeptember 29., hétfő
Magyar Anna hamis vádért feljelenti a főjegyzőt

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke rendkívüli közgyűlés összehívását és vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte hétfőn a szeptember 24-én a megyeházán történtekkel kapcsolatban. A szombati sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a főjegyző támadt az elnökre, akit hamis vádjai miatt feljelent a politikusnő - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a megyei önkormányzat sajtszolgálata.

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke feljelentést tesz

Csonkáné Balda Ilona

ellen, mivel az elnök állítása szerint a hivatalnok sajtóban tett nyilatkozata nem igaz. Korábban Magyar Anna megyei elnök és a főjegyző megegyeztek abban, hogy az incidenst belső hivatali ügyként kezelik, és együtt kívánnak dolgozni. A hétvégi hamis nyilatkozattal ezt a megállapodást szegte meg a főjegyző - áll a közleményben, mely azt is tartalmazza, hogy az elnök asszony a személyét támadó, téves híreket közlő sajtóorgánumok ellen szintén feljelentést tesz. Emlékezetes, a szombati Délmagyarországban olyan nyilatkozat jelent meg Csonkáné Balda Ilonától, hogy Magyar Anna fizikai erőszakot követett el vele szemben. A közgyűlési elnök

a portálunknak szombaton adott exkluzív nyilatkozatában cáfolta a vádakat

, s sajnálatát fejezte ki, hogy a valótlan tényállítások napvilágot láthattak. A rendkívüli közgyűlés - melynek összehívását péntek óta az MSZP-SZDSZ frakció is kéri - 2008. október 3-án, pénteken reggel 9 órakor kezdődik a megyeháza Csongrád termében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.