Kultúra

Emlékezés egy mosolyra a Szabadság téren

Emlékezés egy mosolyra a Szabadság téren

2008. szeptember 27., szombat
Emlékezés egy mosolyra a Szabadság téren

Fotók: Gémes Sándor

Már két éve, hogy örökre elment közülünk Wiegand Gyula, a Sun City és a Volvox kiváló énekese, egy minden porcikájában szegedi, vidám srác. Gyula 2006. szeptember 5-én autóbalesetben vesztette életét. A zene mellett a futball volt a másik szerelme; a város focicsapatát, ha ráért, még vidékre is elkísérte, s ott állt az ultrákkal a „kanyarban". Sportbarátai minden év első őszi hónapjában egy futballmeccsen emlékeznek meg társukról. Így történt ez szombat délután is.

„Gyula!" - E közös kiáltással köszöntötték egymást s a közel egy tucat nézőt az emlékmeccsen részt vevő csapatok tagjai Alsóvároson, a Szabadság téri pályán. A jó kedélyű mérkőzésen a kék-fekete szurkolók együttese, az FK 1899 Szeged és a zenész egykori csapata, az „öreg" Károlyi DSE mérte össze tudását. A találkozón ez utóbbi gárda diadalmaskodott 12-6-ra. De ezúttal nem a győzelem volt a fontos. A jelenlét. A derű. És az újabb közös kiáltás a meccs végén minden bizonnyal egészen a felhőkig elhallatszott. És egy széles mosollyal kísérve hátrakapta fejét egy kedves fiú nevének hallatán.

Wiegand Gyula

emlékére jövőre is összejönnek a srácok a térre, és rúgják majd a bőrt, nevetnek, élcelődnek, megisszák az öltözőben (ahol a fatüzelésű bojler fűti föl a vizet a tusoláshoz) a maradék pusztamérgesi olaszrizlinget, amit Pipu osztott néhány pohárba. Majd felöltöznek, és kimennek a temetőbe egy koszorúval. Így lesz ez jövőre is, meg azután... és azután. A napfényvárosba mosolygós napot varázsol majd minden ősszel néhány tucat futtballbarát, hogy sose felejtsék el: Szeged szegényebb lett egy mosollyal, egy nagyon fontos mosollyal...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.