Szórakozás

Elektrografikai kiállítás nyílik a szegedi Reök-palotában

Elektrografikai kiállítás nyílik a szegedi Reök-palotában

2008. szeptember 26., péntek
Elektrografikai kiállítás nyílik a szegedi Reök-palotában

Haász Ágnes és Sándor Edit elektrografikai alkotásaiból nyílik kiállítás Rene-sansz címmel szombaton a szegedi Reök-palotában - tájékoztatta az MTI-t Gulyás Zsuzsanna, az intézmény sajtóreferense.

A művésznők speciális technikát alkalmaznak alkotásaik, az elektrografikák létrehozásánál: a hagyományos eszközökön túl segítségül hívják elektronikus berendezések, például számítógép vagy akár fénymásoló segítségét is - mondta a sajtóreferens. A szecessziós palota átriumában hatalmas, öt méter magas, nyolcvan centiméter széles, felfüggesztett vászonnyomatokon idézik meg a reneszánsz hangulatát.

Sándor Edit

művein a kor drapériáinak különleges megjelenítései alkotnak formákat, így például bebugyolált emberi testet,

Haász Ágnes

pedig

Botticelli

Angyali üdvözlet című festményét dolgozta fel az érdekes technikával. Az alkotók, ahogyan az ingyenesen megtekinthető tárlat címe, a Rene-sansz is mutatja, esélyt kívánnak adni a reneszánsz látásmódnak arra, hogy az a mai emberek életére vonatkoztatva is érvényes jelentést tudjon felmutatni. Sándor Edit elmondása szerint attól is izgalmas első közös kiállításuk, mert bár a téma egybevág, a hatás mégis kontrasztos lesz a két művész alkotásai között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.