Sport

Rus túl nagy falat volt Susányi Zsófia számára

Rus túl nagy falat volt Susányi Zsófia számára

2008. július 2., szerda
Rus túl nagy falat volt Susányi Zsófia számára

Nem jutott a legjobb nyolc közé a szegedi Susányi Zsófia a wimbledoni teniszbajnokság junior női egyes versenyében, miután szerdán két játszmában vereséget szenvedett holland riválisával szemben.

A brit

Tara Moore

és a japán

Aki Yamasoto

testén keresztül a legjobb 16-ba jutó 16 esztendős szegedi tehetségre a viadal egyik fő esélyese, a 2. kiemelt

Arantxa Rus

várt a nyolcaddöntőben. A 17 éves holland lány már a profik között, WTA-tornákon is szerepel. Jelenleg 282. a világranglistán, de két hellyel magasabban is jegyezték korábban. A 19-es pálya második mérkőzése volt Susányiéké, de mivel ma az eső játszotta a főszerepet Londonban, ez is csak a vártnál jóval később kezdődhetett el. Talán a hosszas várakozás, talán a nagynevű ellenfél okozta megilletődöttség miatt, de

Susányi Zsófia nagyon simán

, 19 perc alatt 6-0-ra veszítette el az első játszmát. A második szett már sokkal szorosabb volt, ezt nagyobb csatában nyerte 28 percnyi játék után 6-4-re a holland lány, s jutott be ezzel a negyeddöntőbe. A németalföldi ötből négy bréklabdát értékesített, Zsófi előtt nem adódott szervaelnyerési lehetőség. A magyar versenyző első szerváinak is csak 55 százalékát tudta megnyerni, második adogatásai után 42 százaléban volt eredményes. Az ellenfélnél ugyanezek az adatok 88, illetve 75 százalék voltak, megérdemelt és magabiztos tehát Rus sikere. A Gellért Tenisziskola üdvöskéjének sincs azonban oka a szégyenkezésre, hiszen az első Csongrád megyei Grand Slam-teniszezőként két meccset is nyert az egyesek főtábláján a patinás wimbledoni füvön, ami mindenképpen biztató a további pályafutása szempontjából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.