Bulvár

Harmincas tempó a Bertalan hídon

Harmincas tempó a Bertalan hídon

2008. július 18., péntek
Harmincas tempó a Bertalan hídon

Fotó: Gémes Sándor

Miközben Szeged több pontján útbontások és átépítések miatt kell lassítani, a város egyik legforgalmasabb és baleseti szempontból legveszélyesebb pontján, a Bertalan hídon a nyár végéig csak lassított menetben haladhat a forgalom. Az aszfaltra festett sárga csíkok és harmincas táblák hívják fel a sofőrök figyelmét a sebességkorlátozásra, melynek oka, hogy a nagy meleg miatt meghibásodott a híd hőtágulásért felelős, dilatációs eleme.

Balesetveszélyes a szegedi Bertalan híd belső sávja. Hiába hívja fel azonban erre a figyelmet tábla és felfestés, a legtöbb autós nem lassít. Tavaly már egyszer kicserélték a hőtágulásért felelős elemet, idén azonban újra felvált a nagy meleg miatt. A hídépítő azt ígéri, hogy garanciális munkaként ki fogja cserélni ezt az elemet, de ehhez hűvösebb időre van szükség, amelyet augusztus-szeptemberre várunk.

Rigó Mihály

, a Magyar Közút Kht. Csongrád Megyei Igazgatóságának osztályvezetője a Duna televíziónak ezt azzal indokolta, hogy 15-16 fokos hőmérsékletű hídszerkezet kell a keletkezett hiba orvoslásához. Addig marad a lassulás, illetve ennek hiányában a balesetveszély.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.