Sport

Búrány Zoltán kimaradt az U-19-es Eb-keretből

Búrány Zoltán kimaradt az U-19-es Eb-keretből

2008. július 12., szombat
Búrány Zoltán kimaradt az U-19-es Eb-keretből

A szombat délelőtti átmozgató edzést követően Sisa Tibor szövetségi kapitány kihirdette a csehországi U-19-es labdarúgó-Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott végleges keretét. Ebben sajnos nem szerepel a szegedi Búrány Zoltán neve.

A tehetséges középpályás nyáron igazolt az NB I-es Diósgyőrbe, követve egykori mesterét,

Vágó Attilát,

valamint több szegedi társát.

Búrány Zoltá

n ifjú kora ellenére csapatkapitányi tisztet is betöltött az elmúlt szezonokban a Tisza Volán SC megyei I. osztályú, majd NB III-as csapatában. Játékintelligenciájával kiemelkedett társai közül. Többször is hívták első osztályú gárdák, legkitartóbban és lerőteljesebben az MTK, de ő egészen mostanáig nem engedett a csábításnak.

Sisa Tibor

szövetségi kapitány

a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának

a következőképpen nyilatkozott a kerethirdetésről: „Apró különbségek döntöttek abban, hogy végül kik jönnek velünk, és kik maradnak itthon. Mindenkinek köszönöm a munkát, aki részt vett a közvetlen felkészülésben, és ezáltal segített azoknak, akik végül képviselik hazánkat az Eb-n.” A zentai születésű, de egészen kicsi kora óta Szegeden élő és futballozó, Buchholcz Gábor-nevelés Búrány Zoltán tehát sajnos nem tudta bevekeredni magát az utazók közé, mint ahogy – habár volt rá esélye – a két évvel ezelőtti luxemburgi U-17-es Eb-ről is lemaradt. Magyarország hétfőn kezdi meg szereplését a csehországi U-19-es Európa-bajnokságon, amelyen Bulgáriával, Spanyolországgal és Németországgal került egy csoportba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.