Szórakozás

Vásárhelyi természetfotósok szegedi kiállítása

Vásárhelyi természetfotósok szegedi kiállítása

2008. június 5., csütörtök
Vásárhelyi természetfotósok szegedi kiállítása
Mártély holtág

Két Csongrád megyei természetfotósnak, Spissák Lajosnak és Varga Andrásnak nyílik kiállítása a Móra Ferenc Múzeumban június 6-án, pénteken délután 3 órakor. A tárlatot Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg.

Varga András

(fotója felső képünkön)

Hódmezővásárhelyen élő agrármérnök növénykórokozó gombák vizsgálatával foglalkozik,

Spissák Lajos

(egyik alkotása alsó képünkön)

középiskolás kora óta fotózik, a mai napig közel nyolcvan fotográfiáját fogadták el különböző kiállításokra. Az 1949-es születésű Spissák Lajos két éve kezdett el digitális képek készítésével és feldolgozásával foglalkozni. Madarakról, növényekről csinál fotókat. „Vásárhely és környékét napi rendszerességgel járom kis motorommal és mindent lefotózok, ami az utamba kerül" – írja magáról. Varga Andrást gyakran megmosolyogják, amikor kezében fényképezőgépével négykézláb próbál valamilyen érdekes jelenséget, a természet egy apró villanását „elkapni", de akik ismerik, már lassan megszokják. A vásárhelyi természetfotós fotográfusi hitvallásáról a következőket mondja: „Felszerelésem: Olympus váz,

néhány kiegészítővel, de bármilyen eszköz, amivel képet lehet készíteni, nekem fényképezőgép, csak ismerni kell a lehetőségeit és korlátait. Olyan képeket készítek, amelyek nekem tetszenek. Nem vagyok olyan megtervezős, precízen végrehajtós fotós, engem a pillanatok érdekelnek. Szeretem a reggeleket, estéket, borongós és napsütéses időt, hiszen mindnek megvan a saját varázsa. Nagyon szeretem a mártélyi Tisza-holtágat, szinte minden héten ott vagyok. Ismerek szinte minden fát, bokrot, padot, horgászt, de nem tudom megunni. Mindig más arcát mutatja". A hódmezővásárhelyi természetfotós páros tárlata szeptember 1-ig tekinthető meg a Móra Ferenc Múzeumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.