Bulvár

Több mint hatvanmilliós adócsalás

Több mint hatvanmilliós adócsalás

2008. június 18., szerda
Több mint hatvanmilliós adócsalás

Négy megyében, valamint Budapesten negyven helyszínen tartottak házkutatást, három gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek a pénzügyőrök egy több mint hatvanmillió forintos adócsalási ügyben - derült ki a vámhatóság szerdai közléséből.

Sipos Jenő

szóvivő elmondta: egy szegedi gazdasági társaság 2007 eleje óta közel ötven esetben jelentős mennyiségű műanyag csomagolófóliát szerzett be olasz és magyar vállalkozásoktól. A cég egy másik, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató, fiktív gazdasági társaságot vont be az ügyletekbe azért, hogy az adófizetési kötelezettségének ne kelljen eleget tennie. Ehhez a fiktív gazdasági társaság valótlan adattartalmú számlák kiállításával nyújtott segítséget. A cselekménnyel 63 millió forint összegű adótól fosztották meg a költségvetést - tudatta az ezredes. Az összehangolt akcióban a pénzügyőrök negyven helyszínen tartottak házkutatást. Ezek eredményeként jelentős mennyiségű készpénzt, személygépkocsit, valamint csomagolófóliát foglaltak le, mintegy 55 millió forint értékben. Az eljárásban a vámhatóság három gyanúsítottat vett őrizetbe, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.