Szórakozás

Hangoskönyvek készülnek szombaton Szegeden

Hangoskönyvek készülnek szombaton Szegeden

2008. június 6., péntek
Hangoskönyvek készülnek szombaton Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

A vakok és gyengénlátók számára olvasnak fel könyveket a szegedi Hangoskönyvtárban szombaton a vállalkozó szellemű segítők az Önkéntesek Napja alkalmából.

A felolvasás tizenegy órától kezdődik, és délután négy óráig tart majd. Már vannak, akik beosztás alapján érkeznek majd, de bárki csatlakozhat a nap folyamán is – mondta az MTI-nek

Zsivkovitsné Gyenes

Krisztina

, a Szegedi Önkéntes Központ szakmai koordinátora. Aki vállalkozik a felolvasásra, magával viheti kedvenc irodalmi olvasmányát, versét, novelláját, amit tolmácsolhat a helyszínen megjelent vakok és gyengénlátók részére, ezzel gyarapítva a Hangoskönyvtár adatbázisát is. A szegedi központ 2006 júniusában nyitotta meg kapuit. Munkájuk során az ott dolgozók önkénteseket közvetítenek szegedi civil- és nonprofit szervezetekhez. Az önkéntesek beérkeznek a központba, és egy katalógusból kiválasztják, hogy milyen tevékenységet végeznének szívesen, a munkatársak pedig segítenek felvenni a kapcsolatot az önkéntest kérő szervezettel. Az önkéntes munka során lehetőség van például kórházban levő gyerekeknek mesét olvasni, vagy korrepetálni tartósan beteg gyermekeket, esetleg mozgássérülteket kísérni, vagy állatokat gondozni. A központ csaknem negyven civil szervezettel áll kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.