Sport

MKB vagy Pick? Ma döntés születik

MKB vagy Pick? Ma döntés születik

2008. május 23., péntek
MKB vagy Pick? Ma döntés születik

Fotó: Gémes Sándor

Herbertféle pofon a PICK meccsen

Ma 19 órától Veszprémben ötödször feszül egymásnak a férfikézilabda-bajnokság fináléjában a két gigász, a nemrégiben KEK-győzelmet szerző MKB Veszprém és a címvédő, magyarkupa-győztes Pick Szeged. A három győzelemig tartó párharc kettő kettőre áll, miután – több-kevesebb nehézség árán – mindkét fél hozta hazai összecsapásait.

A Pick szurkolói és játékosai a döntő előtt azon a véleményen voltak, hogy amennyiben Vladan Matics tanítványai el akarják venni a Veszprém pályaelőnyét, s meg akarják védeni bajnoki címüket, az első vagy a harmadik találkozón kell elkapniuk a bakonyiakat, az ötödik összecsapáson már jóval nehezebb lesz meglepetést szerezni a veszprémi katlanban.

Nos, első az két idegenbeli fellépése alkalmával csak momentumai akadtak a Picknek, mely a játékvezetők támogatását sem élvezte igazán, így az aranyérem megtartásához az ötödik, mindent eldöntő csata megnyerése szükségeltetik.

Bár az utóbbi hetek eseményeiből okulva talán csak a játékosok bemutatásakor lehet biztosan mondani, de a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségének csütörtöki döntése nyomán jelenleg úgy tűnik, mindkét gárda a legerősebb összeállításában veheti fel a küzdelmet ma este. Ez azt jelenti, hogy az elnökség határozata értelmében az eredetileg két-két találkozóra eltiltott szegedi Herbert Gábor és veszprémi Ilyés Ferenc (valamint a játékjogában felfüggesztett szegedi Daniel Andjelkovics) is pályára léphet az aranycsatában. Herbertet az MKB szerb jobbátlövője, Marko Vujin letaglózásáért (képünkön az ominózus eset), Ilyést a Pick szlovén balszélsője, Luka Zvizej megrúgásáért meszelte el eredetileg a fegyelmi bizottság. A két kézilabdás – Andjelkoviccsal és a szintén pickes Ghioneával együtt – komoly pénzbüntetést is kapott.

Egyre nő a nyomás a Picken

Egy biztos: teljes kerettel is rendkívül nehéz dolga lesz a Picknek. A viharos szegedi kupagyőzelem után érezhetően egyre nagyobb a nyomás az együttesen, a Veszprém pályán és pályán kívül is mindent megtesz koronája visszaszerzésért. Idén egyik csapat sem nyert még a másik vendégeként, tavaly viszont a döntő első mérkőzésén a Szeged győztesként távozhatott Veszprémből, s ennek köszönhetően vívta ki a bajnoki címet. A szurkolók és a vezetők most abban bíznak, hogy a keddi negyedik összecsapáshoz képest Ghionea, Krivokapics és Puljezevics kapus is feljavul, s a felfüggesztéséből visszatérő Andjelkovics irányításával a gárda meglepheti a hazai pályán jóval erősebb győzelmi kényszer alatt küzdő MKB-t.

A Szeged eddig kétszer, a Veszprém tizenötször nyert bajnokságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.